Предстоящи изложения, на които да представите бизнеса си през октомври
07.07.2018
Предстои конференцията Soft Unit Conference за възможностите за реализация в технологичния сектор у нас
24.07.2018

Столичната Rosey’s mark е сред 10-те победителя на европейския акселератор KATANA

Rosey-Mark-KATANA-Top-10

 

Компанията Rosey’s mark, с бизнес в развитието на храни от българска роза, е класирана сред 10-те победителя на европейския акселератор KATANA, финансиран от Европейската комисия по програма Хоризонт 2020. Спечеленото място в програмата ще донесе на компанията финансов ресурс от 100 000 евро за подобряване на конкурентоспособността на бизнеса.

Това е първо външно финансиране за Rosey’s mark. Специфичното в условията за получаване на финансиране от KATANA, е че от кандидатите се изисква да получат достатъчен брой гласове от други участници в сектора, както и позитивна оценка и подкрепа за идеята от широка публика. В процеса на кандидатстването компанията се състезава с над 700 кандидати от цяла Европа в рамките на първата фаза, в която самите кандидати гласуват за най-добрите продукти и идеи на принципа peer-to-peer оценяване. Българският екип получава достатъчно гласове от другите играчи в сектора и стига до селекцията от 100, които да продължат към втори етап на подбор чрез участие в краудфъндинг кампания. В нея Rosey’s mark набират сумата от 54 000 евро, а подкрепата идва от 70 поддръжника. За да отговорят на условията в този етап от кандидатстването, Rosey’s mark привличат в кампанията си още две български компании, базирани в София – Blue Birds, креативна агенция за фуудстайлинг, фото и видео съдържание и Media Basket, дигитална агенция.

 

 

 

 

 

 

 

След като и в двата етапа на кандидатстване екипът успява да събере признание и подкрепа за идеите и продуктите си както от други бизнеси в агро-хранителния сектор в Европа, така и от потребители, Rosey’s mark се класира в Топ 10 на акселератора и получава възможността за усвояване на финансиране от 100 000 евро.

Плановете на Rosey’s mark за паричния грант, който ще бъде усвоен в месеците до края на 2018-та година, са в няколко направления: разработване на нови продукти; развитие на дистрибуторската мрежа, в това число за износ; научно-изследователска дейност за по-задълбочено дефиниране на ролята и полезните свойства на розата в храната; маркетинг.

 

Повече за KATANA

KATANA е европейски акселератор, фокусиран върху агро-хранителния сектор и е финансиран от Европейската комисия по програма Хоризонт 2020. Проектът е рядка възможност за подкрепа на проекти на малки и средни предприятия в ранен етап на развитие извън ИТ сферата. Другите финалисти за финансиране по програмата може да видите тук.

 

Повече за Rosey’s mark

Rosey’s mark е създадена в София през 2012 г., разработва концепцията за „Флорална гастрономия от България“ и произвежда по собствени оригинални рецепти сладка, шоколадови изделия и чайове с българска маслодайна роза и български билки. Компанията иска да разгърне и популяризира ролята на розите в храната както чрез продуктите си, така и чрез тематични събития, сътрудничества с професионални шеф-готвачи, разработване на авторски рецепти и популяризиране на възможностите на розата в съвременното хранене. Повече за компанията, продуктите и екипа ще намерите в сайта на Rosey’s mark –  https://roseysmark.com.

 

 

X