Менторска програма към Акселератор Стартъп София

11-12 септември 2019

Румен Илиев

LAUNCHub


Имаме ли нужда от инвеститори и как да се подготвим

адв. Биляна Димитрова

Dimitrova, Staykova and Partners


Юридически аспекти

Даниел Лорер

BrightCap


Привличане на инвеститор

Стелиана Костова

Старши мениджър, Услуги по сделки Ernst & Young Bulgaria EOOD


Финансово планиране

Деян Шиваров

The DOTS


Дигитален маркетинг

Здравко Здравков

Out2Bound


Продажби, процеси, defining value proposition и др.

Теодора Сотирова

Business & Innovation Adviser


Програми по H2020 и Europe Innovation Council

Калоян Рачев

Vangavis


Излизане на външни пазари

Борис Христов

356Labs


From deck to deal

Гл.ас. д-р Филип Стоянов

УНСС


Мениджмънт, стратегическо управление

Доц. д-р Цветана Стоянова

УНСС


Управление

Петър Михайлов

Фонд на фондовете


Инструменти по оперативни програми

Надя Султанова

Invest Sofia


Работа с институции

ПРОГРАМА

 

Първи ден

 • Откриване –  Владимир Данаиловр, CEO  (СОАПИ),

Legal and Operations

 • Правни аспекти за стартиращи компании – адв. Биляна Димитрова (Dimitrova, Staykova and Partners, ментор Founders Institute)
 • Управление. Функции на управлението. Управленски стилове и мотивация – Гл.ас. д-р Филип Петров Стоянов (УНСС)
 • Конкурентни предимства и конкурентоспособност на организациите – Доц. д-р Цветана Стоянова (УНСС)

Marketing, Sales and Partner acquisition

 • From Deck to Deal – Борис Христов (356Labs)
 • Direct Sales for Technological and Innovative Companies – Здравко Здравков (Оut2Bound)
 • Петдесет нюанса диджитъл – или защо вече не можем да вкарваме хората “с бой” в магазина Деян Шиваров (The DOTS)
 • Излизане на външни пазариКалоян Рачев (Vangavis) 

Втори ден

Funding and Investor Relations

 • Финансово планиране за стартиращи компании – Стелиана Костова, Старши мениджър, Услуги по сделки (Ernst & Young Bulgaria)
 • Имаме ли нужда от инвеститори и на какъв етап, как да се подготвим, планиране – Румен Илиев (LAUNCHub)
 • Привличане на инвеститор / какво търси потенциалния инвеститор Даниел Лорер (BrightCap) 

Програмно финансиране

 • Инструменти  по оперативни програми в подкрепа на бизнеса – Петър Михайлов (Фонд на фондовете)
 • Програми H2020 и Europe Innovation Council – Теодора Сотирова (Business and innovation adviser)
 • Работа с институции – Надя Султанова (СОАПИ)

ОДОБРЕНИ ПРОЕКТИ

 1. Принтиво е българска биотехнологична стартираща компания работеща в сферата на 3D-принтирането на човешки тъкани. Разработват тъкани и скафолди (графтове) за реконструктивна и орална хирургия, както и стоматологични микрохирургични интервенции. Дългосрочно планират тъканните им графтове да се превърнат в персонализирани транспланти.
 2. Хололед разработва 3D холограмни устройства за вътрешна реклама. Устройствата излъчват рекламни видео клипове с 3D ефект, които се възприемат от човешкото око като холограма. Този нов тип рекламен продукт е насочен към всички компании в България, които искат да се рекламират чрез визуално съдържание на закрито.
 3. Sofia Is Here For Me е иновационен процес за привличане на чуждестранна публика към онлайн платформите на Столична община. Проектът ще създаде възможност за развиване на емоционални връзки на крайните потребители на онлайн платформите на СО свързани с туристическото, историческо и културно богатство на града.
 4. Tsuky Baby Box разработва подаръчна кутия за млади родители. Целта й е да спести на родителите покупката на безброй вещи и да им даде спокойствието, че имат всичко най-важно, за да посрещнат бебето си у дома. Кутиите включват матрак, дрешки, спално бельо, пелени, козметика и други аксесоари, а самата кутийка се използва като легълце за бебе.
 5. Vera Pelle FLEX цели да създава красиви, стилни и ортопедични обувки, състоящи се от различни компоненти, необходими за производство на качествен краен продукт. Те са изработени от висококачествени материали, което създава комфорт и удобство на всяка жена.
 6. How Thrive изработва приложение, което помага на потребителите да се справят по-добре със стреса. Фирмата дигитализира 10-годишната си практика в консултирането на индивидуални клиенти и в корпоративните обучения по хранене, енергиен и емоционален баланс, щастие, уелнес и процъфтяване.
 7. Кентавар ЕМ работи в областта на 3D анимацията. Екип от аниматори разработва иноватовно съдържание/3D видео клипове, които ще се излъчват по интернет, телевизия и на холограмни дисплеи. Основните приложения на продукта са в рекламната сфера.
 8. Лесна матура подобрява качеството и скоростта на усвояване на нов материал на учащи, чрез избор на подходящи въпроси, съобразени с текущото ниво на знание на учащия. Предприятието разработва изкуствен интелект за моделиране и предвиждане на знанието на учащите по определени теми/въпроси.
 9. Сити Голд 25 предлага иновативен метод на американската HiDow за лечение в домашни условия с много бърз терпапевтичният ефект. Уредите на HiDow са получили одобрението на Агенцията за храни и лекарства (FDA – Food and Drug Agency) на САЩ, както и CE маркировка за Европейския съюз.
 10. Оцениме.бг – е информационен портал, който оценява стойността на дадено жилище. Софтуеърът използва цялата налична open-source информация в София – не само типа и годината на строеж на жилищата, но и заобикалящата ги среда – ниво на престъпност, близост до училища, градски транспорт и зелени площи, замърсяване на въздуха, електорални нагласи и други.
 11. Tripinfy e oнлайн платформа за споделено пътуване. Tripinfy предоставя възможност на потребители, пътуващи с личен автомобил, да се свържат с други желаещи да пътуват с цел споделяне на разходите за гориво. Организирането на споделени пътувания е част от „споделената икономика“ – глобален процес, който използва възможностите на информационните технологии за оптимизиране на ресурсите.
 12. Медия Прайм изгражда видео конферентна връзка с висока резолюция между операционен блок и зали за обсъждане с произволна локация в България. Компанията предлага професионални конкурентни решения при отразяване на събития, използвайки съвременните интернет видео технологии.
 13. Овилив БЗ създава уеб портал, който ще служи за бързо и ефективно свързване на работодатели и служители за временна заетост. Те ще могат лесно да се свързват както при временна необходимост от допълнителна работна сила, така и при извънредни и непредвидени ситуации и др.
X