Calendar-Sofia-Events
Предстоящи събития в София
03.03.2019
Национална клъстерна конференция в рамките на Европейските клъстерни седмици на ЕС
05.03.2019

Столичната “Евротръст Технолъджис” е първата компания, която успешно кандидатства по програмата City-to-City между София и Виена

 

Столичната компания “Евротръст Технолъджис” е първата българска компания, която се възползва от споразумението за бизнес сътрудничество City-to-City Agreement между Виена и София и ще стартира дейността си в австрийската столица.

Споразумението бе подписано на 22.10.2018 г. от изпълнителните директори на бизнес агенциите на двата града – г-н Герхард Хирци, управляващ директор на Виенската бизнес агенция (Vienna Business Agency) и г-н Владимир Данаилов, изпълнителен директор на Столичната агенция за инвестиции след официалната среща във Виена между кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и кмета на Виена г-н Михаел Лудвиг. По силата на договореното сътрудничество Виена и София оказват взаимна подкрепа към компаниите, които искат да стартират операции в столицата-партньор.

От тази възможност, първа успешно се възползва българската компания “Евротръст Технолъджис”, която ще предоставя вече и на австрийския пазар иновативното и уникално по рода си решение – мобилно приложение за дистанционна електронна идентификация и дистанционно подписване на документи с квалифициран e-подпис.

В резултат на проведените от българската делегация срещи с австрийски организации и компании по време на събитието „25 часа във Виена“ през октомври миналата година, Евротръст е избрана и поканена и от най-големия мултикорпоративен акселератор в Европа – weExelеrate във Виена, за участие в 4-месечна програма за стартиращи иновативни компании. В хода на програмата, Евротръст ще има възможност за директен контакт с корпоративни клиенти, с някои от които да стартира съвместен проект.

Столичните компании от всички сектори, които проявяват интерес към възможности за интернационализация с цел разрастване на бизнеса, могат да отправят запитвания към отдел “Инвестиционен анализ” на Столичната агенция за инвестиции на посочените контакти тук.

X