София и България в класациите
03.03.2019
Столичната “Евротръст Технолъджис” е първата компания, която успешно кандидатства по програмата City-to-City между София и Виена
05.03.2019

Предстоящи събития в София

Calendar-Sofia-Events

 

СЕКЮРИТИ ЕКСПО

От 6 до 9 март в Интер Експо Център ще се проведе 26-то международно изложение СЕКЮРИТИ ЕКСПО 2019. Изложбата се организира в партньорство между Българската търговско-промишлена палата и Интер Експо Център и традиционно се провежда под патронажа на Министерството на вътрешните работи.

СЕКЮРИТИ ЕКСПО обхваща всички аспекти на сигурността: пожароизвестяване, пожарогасене, видеонаблюдение, CLOUD инженерство, IP и мрежи, IT и комуникации, контрол на достъп, биометрия, антитерористични средства, периметрова защита, защита на критична инфраструктура, алармени системи, защита на пренос на данни, Big Data, М2М услуги, оборудване на “интелигентни сгради”, физическа охрана, специализирани автомобили и техника.

Изложението ще се проведе между 6-ти и 9-ти март в Интер Експо Център, София.

 

СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА

СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА се утвърди като едно от най-представителните международни изложения за отрасъла у нас. Форумът предлага възможност както на известни, така и на нови фирми от строителния бранш да покажат актуалните си продукти и решения.

В рамките на форума се дискутират актуални в строителството въпроси и се демонстрират иновативни продукти, услуги и технологии. Изложението събира на едно място строителни предприемачи и изпълнители, архитекти и проектанти, търговци и дистрибутори на материали и техника, инвеститори, строителни експерти. Изложбата предоставя възможности за осъществяване на b2b срещи с лица, вземащи решения, и професионалисти от строителния бранш от страната и чужбина.

Това ще бъде 17-то издание на изложението и тази година ще се проведе между 6-ти и 9-ти март в Интер Експо Център.

Всичко за събитието ще намерите тук.

 

SMART LIFE EXPO

SMART LIFE EXPO е една от най-новите тематики в програмата на Интер Експо Център.

Форумът е с фокус върху умните решения за инфраструктурата, обществените, офисните сгради и дома. Това е един от най-динамичните сектори и сред основните двигатели на икономическия растеж през последните години.

Продуктови групи в рамките на изложението:

Цялостни смарт системи за управление на сгради

Алтернативни източници на енергия

Софтуер и IoT

Мрежово оборудване и услуги

Мултимедия и мултируум аудио

Контрол на климата

Смарт осветление

Интелигентни домашни уреди и интелигентен хардуер

Смарт управление на интериора – щори и завеси

Умни бани

SMART LIFE EXPO ще се проведе паралелно с международните изложения СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА, WATER TECH EXPO и SECURITY EXPO.

Повече информация ще намерите тук.

 

WATER TECH EXPO

WATER TECH EXPO e единственото B2B изложение за индустриално и публично управление на водите в България. Събитието ще събере за 13-и път водещи български и чуждестранни компании от 6 до 8 март 2019 г.

Стремежът на организаторите Интер Експо Център и Българската асоциация по водите (БAВ) е да предоставят на професионалистите ежегодна бизнес платформа за обмен на информация, експертиза, ноу-хау и технологии за цялостно управление на водните ресурси.

Акцент на изданието през 2019 г. ще бъде индустриалното използване на водите.

Събитието генерира интерес от страна на фирмите за управление на водоснабдяването и водопреработката, проектанти, строителни компании, фирми от индустриалните производства, агро и хранителни бизнеси, дистрибутори, научноизследователски институти и университети, фирми за производство на енергия, регулаторни органи, публични агенции и публична администрация.

Уебсайт на събитието: watertech.bg

 

TEDXVITOSHA – НАМЕРЕТЕ Х!

За втора година TEDxVitosha събира лектори, демонстрации, видеа и презентации на живо.

Събитието е самостоятелно организирано, лекциите ще бъдат на български и на английски език, за желаещите ще има осигурен превод и на двата езика.

Всичко за събитието: facebook/events/532441250520391/

 

 

 

„РЕАЛНОСТИ“: КАК AR, VR И MR СЕ СБЛЪСКВАТ С НАШИЯ RR

Груповата художествена изложба Реалности е витрина за изкуството в разширената реалност (AR). Изложбата се захранва от Artivive App, който е лесен за използване инструмент за творците да създават изкуство в AR, с простата цел да насърчи хората да излязат и да изживеят изкуството от първа ръка по нов и интерактивен начин.

Изложбата е част от VIENNA DESIGN WEEK 2018 и от тогава е демонстрирана в Китай и Литва и е за първи път в София, България.

Ще имате възможност да разгледате изложбата в рамките на 2 месеца от 14.03 до 10.05.2019г. Повече информация ще намерите в страницата тук.

 

SHAPING THE UK-BULGARIAN BIOTECH FUTURE

Британското посолство в София и Биотехнологично ателие България /Biotech Atelier/ организират на 15 март събитието “Shaping the UK-Bulgarian biotech future” – работна среща в областа на биотехнологичния бизнес (2B) .

Целта на семинара е да създаде бизнес мрежа и да насърчи успешното сътрудничество между Великобритания и България в областта на биотехнологиите. Събитието ще покаже британските постижения и иновации в областта и ще развие търговски възможности в този бързоразвиващ се сектор.

В рамките на работната среща работата си ще представят британски биотехнологични компании и областите, в които търсят партньорства с компании от България. Представяне на разработките си ще направят и български биотехнологични компании. Компаниите от двете държави са заявили предварително интереса си да участват в работната среща в София.

Български биотехнологични компании все още могат да заявят желанието си за участие в двустранните бизнес срещи като попълнят формата за заявка в сайта на инициативата дори и след изтичане на крайния срок, посочен от организаторите.

Още информация ще намерите на сайта на инициативата: biotech-atelier.com/2b

 

ТЕХНОМЕБЕЛ

ТЕХНОМЕБЕЛ е специализираното изложение, на което се срещат всички професионалисти в областта на мебелното производство. Сред изложителите традиционно са както български производители, така и представителите у нас на водещите световни производители на машини, материали и аксесоари за мебелно производство. През последните години има постоянен интерес и за директно участие на чуждестранни фирми, най-вече от Гърция, Полша и Турция.

Профил на Техномебел:

 • Дървообработващи машини и оборудване
 • Бояджийска техника, инструменти и консумативи
 • Машини и материали за тапициране на мебели
 • Опаковки и опаковъчна техника
 • Материали за производство на мебели, кантове
 • Мебелен обков, механизми, детайли и елементи
 • Лепила, лакове, байцове и натурални масла
 • Кухненски уреди за вграждане, мивки и смесители

Форумът ще се проведе между 26 – 30 март. Още за събитието ще намерите тук.

 

SMART CITIES AND MOBILITY FORUM

Годишният форум SMART CITIES AND MOBILITY се превръща във водеща платформа в Югоизточна Европа за трансформациите в системите за мобилност и градския живот. Конференцията среща политическия, бизнес и гражданския сектори и създава разговори за новите тенденции, бизнес модели и политики в областта на градското развитие и технологиите за мобилност.

Форумът ще се проведе на 26 март 2019 г.

Сайт на събитието: https://events.economedia.bg/event/117

 

OFFICE INVESTMENTS & WORKSPACE FORUM 2019

Office Investments & Workspace Forum 2019, организиран от ГРАДЪТ медиа груп  като част от Building Innovation Forum сериите, предоставя професионална публична платформа с фокус върху важните аспекти и добрите практики при реализацията на успешни офис проекти.

Основни акценти в програмата ще бъдат:

 • Средата – градът и сградите, устойчиво развитие на градските зони, атрактивните бизнес зони
 • Пазарът – очаквания, възможности и рискове
 • Технологии и иновации – при сградните технологии, организацията на офис пространствата и др.

Всичко за форума на 27 март ще намерите тук.

 

ЯПОНСКА БИЗНЕС КУЛТУРА И ОСОБЕНОСТИ ПРИ ПРАВЕНЕ НА БИЗНЕС С ЯПОНИЯ

На 1 февруари 2019 г. влезе в сила Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония. Търговското споразумение установява най-голямата в света зона за свободна търговия и гарантира отварянето на пазарите на стоки и услуги.
В помощ на българските компании, които искат да проучат възможности на пазара в Япония, на 27 март предстои семинар, организиран от Центъра за външноикономическо сътрудничество към Българската стопанска камара. Темата е “Японската бизнес култура и особености на правене на бизнес с Япония” и достъпът е свободен за всички фирми.

Гост-лектор на семинара ще бъде г-н Мартин Глисби, доверен съветник на топ мениджъри в Европа и Япония.

Подробности за събитието и линк за регистрация- тук.

 

Като част от прозореца за кандидатстване за преакселератора prEXCELerator 2019 на Strategy+ Business Lab в София предстоят няколко отворени събития за компаниите, които проявяват интерес към програмата. Срещите ще се водят от експерти в различните сектори.

Датите на събитията за София са:

13 март – BIOTECH: Кои дигитални технологии и тенденции ще трансформират Health, Medical & Pharma следващите 5 години

20 март – PROPTECH: Кои дигитални технологии и тенденции ще трансформират строителната и свързаните с нея индустрии следващите 5 години

9 април – Как blockchain технологията може да се приложи в индустриите на образованието, Cyber Security, транспорт и логистика и туризма

17 април – Business Transformation via Business Model Improvement

8 май – Среща-разговор с ADVISORY БОРДОВЕТЕ на PrEXCELerator

Всички дискусии са с отворен достъп, но се изисква предварителна регистрация.
Детайли за всяко събитие, линк за регистрация, както и линк към формата за кандидатстване в prEXCELerator ще намерите и на сайта на преакселератора.

X