Възможности за финансиране
03.04.2020
Контактният център на Столична община вече и с мобилно приложение
05.04.2020

StartupBlink включи два български проекта в глобална карта за иновации, свързани с борбата с COVID-19 

 

Международната платформа StartupBlink включи две български разработки в глобалната си карта Coronavirus Innovation Map – мапинг на иновативни решения от цял свят, насочени към справяне с COVID-19. Това са столичната Micar 21 и платформата DIYVentilators. 

Картата включва стотици иновации и решения от цял свят, които помагат както на хората, така и на бизнесите да се справят и да се адаптират към новото ежедневие, което пандемията наложи.  

Биотехнологичната Micar 21 присъства с лекарствена молекула, която противодейства на два протеина на COVID-19 – CCR5 и CCR7. 

Вторият български проект е DIYVentilatorsотворена платформа за лекари, инженери и хора, които си сътрудничат в предоставянето на безплатни дизайни за обдишватели, които могат да бъдат сглобени на всяко място по света, където има здравно отделение в нужда. Участниците се учат едни от други и всяка болница, която изпитва недостиг на апарати за пациентите с дихателна недостатъчност, може да избере онзи дизайн, който е възможен за изпълнение спрямо наличните на място материали и ресурси.

StartupBlink е най-обширната в света платформа за стартиращи компании и изследователски центрове. Управлява десетки общности от цял свят, включително разработчици, организации от публичния сектор, коуъркинг пространства, акселератори и десетки хиляди предприемачи. Платформата има модули за картографиране и анализ и популяризиране. Веднъж годишно StartupBlink публикува и изчерпателен доклад с анализ на стартъп екосистемата глобално като съпоставя информация от над 1000 града в 100 държави.

X