Конференцията Total Chaos 2019 събра в София световния елит в компютърната графика и визуалните ефекти
08.06.2019
София с акредитация на френски технологичен хъб в мрежата French Tech
08.06.2019

Преакселераторът Founder Institute открива в София първия си офис извън САЩ

 

Founder Institute, един от най-големите преакселератори в света, избра София за мястото на първия си оперативен офис извън САЩ. Founder Institute (FI) реализира програми в 180 града в 65 страни по света и има мрежа от програмни мениджъри и директори по места, които се грижат за локалното провеждане на програмите. България също има своя екип от ментори, но София е първата локация, в която преакселераторът отваря оперативен офис и ангажира постоянен екип от сътрудници.

Местният екип ще бъде отговорен за идентифицирането на нови локации за преакселератора в Европа и ще подкрепя създаването на новите мрежи по места и по този начин ще подпомага експанзията на FI в Европа.

Повече за причините София да бъде избрана за локацията на новия офис може да прочетете в статията на capital.bg за основателя Adeo Ressi, както и в статията на move.bg по повод официалното откриване на офиса в София.

 

Отворено е кандидатстването за семестър Sofia Fall 2019

Менторите в следващия FI семестър в София вече са обявени на уебсайта на преакселератора, а следващият семестър Sofia Fall 2019, който ще стартира през септември, вече  е отворен за кандидатстване. Програмата е 14-седмична и ще включва седмични сесии, в които предприемачите ще получават индивидуална експертна подготовка и обратна връзка, а след това и серия от бизнес-задачи, срещи в група и др.

Крайният срок за кандидатстване за есенния семестър е 9 септември 2019 г. Вижте програмата по седмици и линк за кандидатстване на адрес fi.co/curriculum/sofia

Founder Institute е акселератор за стартъпи в ранен етап и развива предприемачи в технологични компании. Програмите обучават екипите в бизнес дейности като предварително проучване, брандинг, управление на екипи, управление на приходи и разходи, разработване на продукт, маркетинг и продажби, привличане на инвестици и др. От създаването си до днес преакселераторът е помогнал на над 3 500 стартъпа да наберат над 800 милиона долара капитал. Базирана в Силиконовата долина и с програми в 65 държави, мисията на Founder Institute е да дава възможност на общности от талантливи и мотивирани хора да изграждат впечатляващи технологични компании по целия свят.

X