Преакселераторът Founder Institute открива в София първия си офис извън САЩ
08.06.2019
София се присъедини към 150 топ технологични градове на фестивала TNW2019
08.06.2019

София с акредитация на френски технологичен хъб в мрежата French Tech

 

Източник на изображението: Френско-българската търговска камара

София получи лейбъла FrenchTech и се присъедини към международна общност от над 50 хъба за иновации и технологии от цял свят. Акредитацията е одобрена от Министерството на икономиката на Франция и е с подкрепата на Френската търговска камара в България.

French Tech е колективното име/брандът, обединяващ всички участници във френската

стартъп екосистема по света. Мрежата е движение от предприемачи за предприемачи, създадено и подкрепено от френската държава и подпомага развитието на стартиращите във Франция и в чужбина френски компании. Организацията предоставя акредитация на градове във Франция с развити стартъп екосистеми и на френски технологични хъбове във важни иновативни региони в чужбина.

FrenchTech мрежата обединява предприемачи, стартиращи компании, инвеститори, разработчици, дизайнери, студенти, асоциации, блогъри и обществени фигури, фокусирани върху предприемачество в областта на цифровите технологии, биотехнологиите, медицината, чистите технологии и др.

„Френските технологични хъбове“ по света подкрепят френската предприемаческа екосистема при установяването на контакти и присъствие в съответните региони. Включването на столицата сред останалите технологични центрове е голямо признание за София и я нарежда сред други привлекателни за френските предприемачи градове като Сан Франциско, Лос Анджелис, Ню Йорк, Монреал, Кейптаун, Барселона, Милано, Лондон, Берлин, Москва, Израел, Дубай, Виетнам, Тайван, Хонконг, Пекин, Шанхай, Сеул, Токио и др.

От името на Столичната община, Столичната агенция за инвестиции се включи в събитието по повод официалното обявяване на акредитацията на София за френски технически център. Приемът бе организиран от Френско-българската търговска и индустриална камара и FrenchTech Sofia.

Главният изпълнителен директор Владимир Данаилов участва в официалното откриване заедно с Адриен Баки, президент на French Tech Sofia, Стефан Делайе, председател на Френско-българската търговска и индустриална камара, и Весела Тодорова-Мозетиг, директор на камарата. В поздравителната си реч, Владимир Данаилов отбеляза бързото развитие на предприемаческата екосистема в София и сътрудничеството с Франция.

Благодарим на Френско-българската търговска и индустриална камара и на French Tech Sofia за възможността да поздравим френската бизнес общност в София и лично да заявим готовността си да подкрепяме френското предприемачество в столицата.

 

Източник на изображенията: Френско-българската търговска камара

X