София се присъедини към 150 топ технологични градове на фестивала TNW2019

 

Столичната агенция за инвестиции се присъедини към конференцията The Next Web (TNW Conference 2019) на 9 и 10 май в Амстердам по специална покана от организаторите на фестивала.

Заедно с участници от над 150 от най-активните стартъп градове в света, екипът ни се включи в кръгли маси на 4 различни теми по време на StartupCity Summit събитието, което за трета поредна година е част от програмата на The Next Web Conference, е мястото за споделяне на идеи и обсъждане на настоящата и бъдещата роля на местните власти в създаването на процъфтяващи технологични екосистеми.

Над 250 представители от участващите градове обсъдиха как да бъдат преодолени технологичните предизвикателства, пред които сме изправени днес; как да бъде насърчавано предприемачеството сред жените, какви нови механизми могат да подпомагат стартиращите компании, какви формати на международни партньорства да бъдат създадени и др.

По време на кръглите маси споделихме успехите на София, данни за това колко от основателите на стариращи компании са жени предприемачи и какъв процент от работещите в ИТ сектора са жени. В панела Кръгла маса 2: Създаване на ясна бранд идентичност на екосистемите в глобален мащаб обсъдихме опита на София с представители от градове като Сеул, Рим, Хелсинки, Мадрид, Цюрих и др.

Поканата към екипа ни да участваме в кръглите маси и срещите на 9 и 10 май в Амстердам е голямо признание за столицата.

Всички идеи, изводи и препоръки от работата в работните групи по време на StartupCity Summit, са представени в кратък анализ тук.

X