София се присъедини към 150 топ технологични градове на фестивала TNW2019
08.06.2019
СОАПИ ще участва в конференция на тема “Дигитализация” във Виена
08.06.2019

Софтуерната Experian откри новата си офис сграда в София

 

Автор на изображението: Experian Bulgaria

Българското дружество на ирландската софтуерната компания за аналитични решения Experian премести екипа си в нова собствена офис сграда в София. Девететажната Space Tower се намира на Цариградско шосе, на изхода на метростанция Интер Експо Център, проектирана е и изпълнена от български подизпълнители.

Сградата е с еко-сертификат за слабо влияние върху околната среда, разполага с 89 собствени паркоместа, паркинги за велосипеди и станции за зареждане на електрически автомобили. Интериорът е съобразен с ежедневния ритъм на работа, има както конферентни зали, така и места за работа в екип или в уединение, библиотека, зали за игри и спорт, зони за почивка.

От Experian съобщават, че служителите в София са вече над 1000 човека, като само за последните две години броят им се е удвоил. Столичният екип обслужва 34 000 клиенти и е най-големият център на компанията в Европа с 20% от аналитичния капацитет. Приходите на българското дружество за изминалата година са в размер на 67,6 милиона лева.

В глобален план компанията има над 16 хиляди служители в 37 страни по света. Experian предоставя решения за събиране, анализиране и обработване на масиви от данни и информация и помага на клиентите си в управлението на кредитния риск, превенцията от измами, по-доброто таргетиране на маркетинговите предложения, в автоматизирането на процеса на взимане на решения, управляването на кредитни профили и предпазване от кражба на самоличността.

Офисът на Experian в България е създаден през 2004 г. и през годините дружеството у нас получава различни отличия като инвеститор и участник в IT сектора. В края на май компанията е наградена с четири приза от годишните награди за успехи в иновациите, високите технологии и аутсорсинга на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Връчените отличия са в категориите Най-добър работодател в технологичния сектор за 2019 г., Най-добър научно-развоен (R&D) център, Компания с най-добра социално отговорна политика и Технологична бизнес сграда на 2019 г. – за новия офис Space Tower.  

Първите колеги вече се преместиха в новия ни офис на бул. "Цариградско шосе" 86. Виж как изглежда той концептуално, а пък скоро ще ти споделим и още снимки от него. Очакваме те 😊

Публикувахте от Experian Bulgaria в Петък, 1 март 2019 г.

 

X