Стратегията на ЕС за цифровото бъдеще на Европа, данните и изкуствения интелект
03.03.2020
Новини от градската среда в София
03.03.2020

Yotpo придоби столичната SMSBump – най-скъпият екзит за платформа, финансирана от български фонд за рискови инвестиции

 

Американската Yotpo придоби столичната SMSBump – платформа за SMS маркетинг на по-малко от три години. Само година след основаването си, българският стартъп получава 375 хил. евро инвестиции – 175 хил. от бизнес ангел и 200 хил. от втория фонд за рискови инвестиции на Eleven срещу 5.7% дял от компанията. Въпреки че точната сума по  сделката остава неоповестена, от Eleven Ventures споделят, че това е най-високата цена за компания, в която е инвестирал български фонд за рискови инвестиции. Досега на първо място е била Vayant, която е продадена за 35 милиона долара.

SMSBump има екип от 20 души и потребителска база от 28 000 електронни търговци, като 85% от тях са в САЩ и Канада. Сред другите пазари за бизнеса им в Европа са Великобритания, Испания и Франция, имат клиенти и в Азия и Океания. По думите на основателя Михаил Стойчев, клиентите на SMSBump са реализирали над 100 млн. долара допълнителни приходи благодарение на разработката, а приходите на компанията за 2019 г. са близо 7.5 млн.лв.

Американската Yotpo е водеща маркетингова платформа за електронна търговия със седалище в Ню Йорк. Компанията има над 400 служители и предлага интегрирани решения за преглед на продукти, мнения, визуално съдържание от потребителите и програми за лоялност. Официалното съобщение на компанията за придобиването на столичната SMSBump ще намерите тук

X