Виена и София ще работят по проекти за развитие на компаниите от творческия сектор в двете столици
03.03.2019
Германия е най-предпочитаната дестинация за бизнес пътувания и партьнорства
03.03.2019

Световната банка избра София за втория си център за споделени услуги в света

 

Световната банка избра София за своя втори глобален център за изнесени услуги на организацията. В процеса на анализ България беше в конкуренция с две държави от региона – Сърбия и Хърватска.

Екипът на отдел “Инвестиционен анализ” на Столичната агенция за инвестиции беше ангажиран в локалните срещи за анализ на бизнес средата в столицата и България с представители на Световната банка. Представихме икономически данни за страната и София, информация за човешкия капитал, условията на труд и живот в столицата.

Условията в трите  държави бяха оценявани по размер на разходите, възможностите за работа в различни часови зони, наличието на специалисти и добра IT инфраструктура и др. Щастливи сме, че София спечели инвестицията на Световната банка с изĸлючитeлнo виcoĸoто нивo нa бългapcĸия ІТ ceĸтop, достъпът до талантливи професионалисти, ĸaĸтo и с дoбpe paзвивaщaтa ce oбщa бизнec cpeдa.

Офисът в София ще е разположен в София Тех Парк и планира наемането на около 200 специалисти, които ще работят по технологични услуги и бизнес процеси за вътрешните корпоративни и IT операции на банката.

Центърът у нас ще е вторият подобен за банката в света след този в Ченай, Индия, където работят около 2000 души по счетоводни операции, човешки ресурси и др. В избора на регион, в който да разположи втория си център, Световната банка се е водила от възмoжнocтта зa пpoдължaвaнe нa работната дейност cлeд ĸpaя нa paбoтния дeн в Индия.

Още за новия център може да видите в интервюто на Bloomberg TV Bulgaria „Бизнес старт“ с Илия Кръстев, член на УС на Българската аутсорсинг асоциация.

X