Посланици на София: Ариана Кодемо
07.06.2019
Конференцията Total Chaos 2019 събра в София световния елит в компютърната графика и визуалните ефекти
08.06.2019

Столичният стартъп Centrоida се присъединява към ScaleFocus

 

Столичният технологичен стартъп Centroida се слива със ScaleFocus – една от най-големите български софтуерни компании, фокусирана върху софтуерни решения в областта на дигитализация, управление на данни и облачни технологии.

Centroida е основана през 2017 г. и предлага решения, базирани на блокчейн технологии. Компанията е позната и с разработки, свързани с машинното зрение и невролингвистичното програмиране и е обявена за Технологичен стартъп на годината от Global Tech Summit за 2018 г. Голяма част от екипа на Centroida ще се присъедини към ScaleFocus, а друга малка част ще продължи да работи по развиването на нов продукт в областта на машинното зрение под бранда notyf.ai.

С експертизата на Centroida ScaleFocus ще разшири портфолиото си в области като блокчейн, изкуствен интелект, машинно обучение и облачни технологии. Това е второ придобиване за компанията за последните 6 месеца. В края на 2018 г. ScaleFocus интегрира целия екип от 120 професионалисти на българската компания Upnetix – една от 50-те агенции в света, сертифицирани за разработка на Google. Според официалното изявление на компанията, след успешното присъединяване на Upnetix, ScaleFocus продължава да търси възможности за консолидация в софтуерния сектор, за да може да продължи да предлага на клиентите си най-новите технологии и най-добрите практики.

ScaleFocus е софийска компания, основана през 2012 г. В момента компанията работи със самостоятелни офиси в Лондон, Мюнхен, Цюрих и Вашингтон. ScaleFocus има още три офиса в България – в Пловдив, Бургас и Варна. Клиенти на ScaleFocus са средни и големи компании от Северна Америка и Западна Европа. В компанията са назначени на пълен работен ден над 500 души.

 

X