Инженерният център на Bosch в София ще работи и по хардуерни разработки
19.06.2020
София е включена в пилотната класация на fDi Magazine и TNW „Технологични градове на бъдещето 2020/21“ 
22.06.2020

Столичната Healee с финансиране от 800 хил. евро от фондовете Eleven и HR Capital

 

 

Българската платформа за телемедицина Healee получи финансиране от 800 хил. евро от фондовете Eleven и HR Capital, за да наложи продукта си на нови пазари, сред които Австралия, Великобритания, САЩ, Германия и др.

Healee предлага дистанционна връзка между лекари и пациенти с видеовръзка, размяна на снимки и резултати от изследвания, чат. Платформата е достъпна през телефон и компютър. От компанията споделят, че от началото на кризисната ситуация около COVID-19 имат 300% скок в онлайн консултациите през платформата. Лекарите сами определят цената на консултациите, а в платформата остават 10% от стойността на услугата.

„Във времена като тези телемедицината е от съществено значение за пациентите и лекарите. Това е най-подходящият и често единствен вариант хората да говорят с лекар, без да излагат себе си и другите на риска от инфекция и без да излагат на допълнително напрежение силно претоварените болници“, обясняват от компанията.

Двата български фонда – HR Capital и Eleven инвестират срещу съответен дял в Healee. Очаква се и след края на пандемията интересът към телемедицината като услуга да продължи да нараства.

Платформата Healee стартира преди малко повече от година. Екипът е част от голямото семейство на CampusX.

X