Столичната CloudCart получи 500 000 евро финансиране от фонда за рисков капитал NV3
15.06.2020
Столичната Healee с финансиране от 800 хил. евро от фондовете Eleven и HR Capital
19.06.2020

Инженерният център на Bosch в София ще работи и по хардуерни разработки

 

След като преди година Bosch откри в „София Тех Парк“ инженерен център за разработването на софтуер за автомобилната индустрия, от тази година софийският офис на компанията ще има и хардуерен отдел, който ще работи по инженеринга на ключов компонент за управление на автомобилите

По думите на Томас Мец, управляващ директор на „Бош инженеринг център София“ в интервю за Капитал, като първа стъпка столичният екип ще разработва хардуер за централен комуникационен модул (Automotive Gateways). Модулите имат важна роля като централен хъб за комуникацията на електронните блокове за управление в автомобила. 

 

Софийският екип участва и в над 40 проекта заедно с развойните звена на групата в Германия, САЩ, Унгария и Румъния. Сред тях са системи за помощ на водача (мониторинг и оценка на поведението на шофьорите чрез изкуствен интелект с цел предотвратяване на катастрофа), автоматизирано шофиране, електромобилност, предна видео камера за обстановката на пътя, интелигентно управление на фаровете и дори софтуер за електрически велосипеди. 

 

Германската компания планира разрастване въпреки кризата и продължава да търси хора за екипа си. Офисът у нас отвори врати със 120 служители, а днес служители в столичния офис са над 250 специалиста.

X