Четири проекта с българско участие с отличия от европейския хакатон EUvsVirus
05.05.2020
Предстоящи онлайн събития и семинари
06.05.2020

Столичната Evrotrust предоставя безплатни електронни подписи за гражданите и малкия бизнес по време на извънредното положение

 

Столичната компания Evrotrust, оторизиран за България доставчик на електронни подписи, осигурява безплатно услугата си на българските граждани и малкия бизнес по време на извънредното положение. Така компанията подкрепя допълнително потребителите и бизнеса в адаптирането им към новата среда, която изисква максимална мобилизация в дигитализацията на процесите, за да не се стига до спиране на бизнеса и предоставянето на услуги. 

Документите с квалифициран електронен подпис имат същата правна стойност като подписаните на хартия със саморъчен подпис.

Evrotrust е технология, разработена изцяло в България, и с нея работят още 37 държави на три континента. Освен операции между бизнеси, тя позволява и дистанционна работа с централната, местната и областната администрация.

Преди една година столичната Evrotrust стана първата българска компания, която се възползва от споразумението за бизнес сътрудничество City-to-City/Град-към-град, което подписахме с Виена, и стартира дейността си в австрийската столица. Това стана след като организирахме срещи на българска делегация с австрийски организации и компании по време на събитието „25 часа във Виена“. Тогава Evrotrust бе поканена от най-големия мултикорпоративен акселератор в Европа – weExelеrate във Виена –  да участва в 4-месечна програма за стартиращи иновативни компании. 

 

Ето какво е необходимо, за да работите с електронен подпис на Evrotrust.

 

Столичните компании от всички сектори, които проявяват интерес към възможности за интернационализация с цел разрастване на бизнеса, могат да отправят запитвания към отдел “Инвестиционен анализ” на Столичната агенция за инвестиции на посочените контакти тук.

 

X