Alcatraz AI увеличава екипите си в Силиконовата долина и в София
22.05.2020
Партнираме на извънредното издание на ВаlRЕасt #Асtіоn іn сrіѕіѕ
27.05.2020

StartupBlink актуализира профила на стартъп екосистемата в София в своя доклад-класация “Глобални екосистеми 2020”

 

 

Докладът на Startup Blink “Глобални екосистеми 2020” (Global Ecosystem Ranking 2020) ще включва актуализиран профил на стартъп екосистемата в София и специална страница, посветена на столицата в частта на доклада, която съдържа профили на конкретни градове. 

Тазгодишното издание на един от най-изчерпателните доклади в света, включващ над 100 страни и 1000 града, ще бъде представен официално в два онлайн семинара във вторник, 26 май – от 11.00 ч. лондонско време (13.00 ч. местно време) и от 18:00 ч. лондонско време (20:00 ч. местно време).

Заместник-кметът на София по дигитализация, иновации и икономическо развитие Владимир Данаилов е поканен да представи София по време на първия онлайн семинар (в 13:00). 

Гледайте представянето на живо!

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК

 

По покана на Стартъп Блинк, екипът на Иновативна София (направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столичната община) участва в процеса на събиране и актуализиране на информацията и данните за София, необходими за обновяването на профила на града ни в изданието на доклада-класация “Глобални екосистеми” за 2020 г. Читатели на доклада са десетки хиляди предприемачи и представители от публичния и частния сектор от цял свят, а неговите предишни издания получиха отзвук в над 1 000 медийни публикации. 

Новото издание ще включва раздел за София (case study) с кратък обзор на някои от основните участници в местната стартъп екосистема – успешни стартъпи, споделени работни пространства, акселератори и др.

StartupBlink е сред водещите международни платформи за стартиращи компании и изследователски центрове. Управлява десетки общности от цял свят, с разнообразни участници: разработчици, организации от публичния сектор, споделени пространства, акселератори и предприемачи. Платформата има модули с възможност за картографиране, анализ и популяризиране на градове и държави. Веднъж годишно StartupBlink публикува и подробен доклад с анализ на световната стартъп екосистема като съпоставя информация от над 1000 града в 100 държави.

StartupBlink работи с десетки клиенти от публичния сектор като им предоставя анализ на екосистеми, картографиране и консултации. Повече информация за докладите на платформата, включително обратна връзка от представители на публичния сектор като премиери, министри и кметове, е достъпна на сайта на StartupBlink тук.

X