СОАПИ с участие в първия дискусионен панел за България в историята на световния форум EXPO REAL 2019

По инициатива на Асоциацията на Собствениците на Бизнес сгради проектите на водещи български компании ще бъдат обединени в един представителен щанд за страната. СОАПИ се включва като институционален партньор в представянето на София за втора поредна година.

 

Българският щанд на Еxpo Real 2018

В рамките на едно от най-престижните изложения за инвестиции в недвижими имоти Expo Real 2019, за първи път ще се проведе самостоятелен дискусионен панел, посветен на България. На него ще бъдат представени макроикономическите показатели на страната, инвестиционните възможности и условията на финансиране. Говорители в панела ще бъдат главният изпълнителен директор на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции Владимир Данаилов, Таня Косева-Бошова, председател на Асоциацията на Собствениците на Бизнес Сгради в България, Михаела Лашова, управляващ партньор в Cushman & Wakefield Forton, Димитър Цвятков, партньор в CMS София, Таня Карагеоргиева, директор „Инвестиционно банкиране“ Уникредит Булбанк и Росен Тенев, Продеа Инвестмънтс. Дискусията е насрочена за първия ден на изложението – на 7 октомври от 13.00 ч. в зала А1, щанд 250.

„Участието във форум на толкова високо ниво ни дава ценната възможност да представим конкурентните предимства на България, позиционирайки я като ключова инвестиционна дестинация. В период на високи цени на активите и ниски нива на възвращаемост на традиционните европейски пазари, пазарът на бизнес имоти у нас предоставя големи възможности за инвестиции с добър баланс „риск-възвръщаемост“, коментира Taня Koceвa-Бoшoвa, пpeдceдaтeл нa Упpaвитeлния cъвeт нa ACБCБ. Асоциацията обединява над 35 собственици на бизнес сгради в България и работи за създаване на добра среда за обитаване и бизнес в страната.

По инициатива на Асоциацията проектите на водещи български компании ще бъдат обединени в един представителен щанд за страната. На площ от 120 кв. м ще бъдат изложени проекти на 11 водещи компании: Raiffeisen Property Holding International (RPHI), Galaxy Investment Group, Real Estates BG, Бизнес Парк София, Логистичен парк Ист Ринг, Harmony Group, Fairplay International, Bulgarian Property Developments, Продеа Инвестмънтс, Lion’s Head и Първа Инвестиционна Банка. За втора поредна година, по покана на Асоциацията на Собствениците на Бизнес Сгради, Столичната Агенция за Приватизация и Инвестиции се включва като институционален партньор в представянето на София.

„Форумът ще позволи на София да бъде представена със своите възможности за развитието на бизнеса. Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции участва за втори  път в него, благодарение на общата ни политика за сътрудничество с АСБС.  Поканили сме на среща 12 хотелски вериги, които да дойдат в столицата. Това е част от нашата стратегия за развитие на конгресния бизнес тук. Също така ще имаме хай тек среща с индустриални компании, които ще ги запознаем с индустриалните зони на София“, каза Владимир Данаилов, главен изпълнителен директор на СОАПИ.

X