СОАПИ ще участва в конференция на тема “Дигитализация” във Виена
08.06.2019
Финалистите в Акселератор Стартъп София
08.06.2019

СОАПИ представя икономическото и инвестиционното развитие на София пред делегация от Узбекистан

 

По покана на организаторите, главният изпълнителният директор на Столичната агенция за инвестиции Владимир Данаилов представи пред делегация от Узбекистан инструментите за привличане на инвестиции, икономическото и инвестиционното развитие на София и България, инструментите за насърчаване на МСП и стартиращи компании в столицата.

Организатор на бизнес посещението в София бяха CEED България – част от мрежа от инвестиционни фондове по света. Офисът на организацията в България е създаден през 2005 г. като първия CEED център в Югоизточна Европа.

Целта на организираната визита бе обмен на опит, получаване на ноу-хау и проучване на възможности за бизнес.

Част от узбекистанската делегацията бяха представители от сектора на икономиката и промишлеността в Узбекистан. Сред тях бяха експерти от Министерство на икономиката и промишлеността на Узбекистан, Министерството на инвестициите и външната търговия, икономически експерти, отговарящи за развитието на Ферганската и Сърдаринската област и др.

Ако се интересувате от възможностите за сътрудничество с партньори от Узбекистан, не се колебайте да се свържете с нашия екип или с организаторите на делегацията у нас – CEED България.

X