СОАПИ представя икономическото и инвестиционното развитие на София пред делегация от Узбекистан
08.06.2019
Покана за участие в изложението SFDACE в Рияд, Саудитска Арабия
08.06.2019

Финалистите в Акселератор Стартъп София

 

Проекти на общо 13 стартиращи и социални предприемачи бяха одобрени за пилотното издание на „Акселератор Стартъп София“ на Столичната община, съвместна платформа за действие между Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия към Столична община (ОГФМСП), Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) и Програма „Европа“ на Столична община.

Столичните компаниите ще бъдат подкрепени с общ бюджет от над 100 000 лева, с който да продължат развиването на иновативните си идеи и ще преминат през обучителна програма за разработване и представяне на добре обосновани предложения към потенциални инвеститори и финансиращи организации.

Бенефициентите по програмата разработват продукти и услуги в области като 3D принтиране, потребителско преживяване, маркетинг и реклама, грижа за здравето, образование и др.

По покана на ОГФМСП всички екипи представиха проектите си в рамките на програмата в ‘SOFIA’s PLACE’ – пространството на София на Webit.Festival Europe.

 

Ето проектите в програмата „Акселератор Стартъп София“:

Принтиво – биотехнологичен стартъп за 3D биопринтиране

Хололед – 3D хологламна технология за вътрешна реклама

Атлантида Студио – с иновативен процес за привличане на аудитория онлайн

Eфи и Филип – с продукта Tsuky Baby Box

Виктория Груп – стартираща компания със социална насоченост, с прототип за нов дизайн обувки от екип на хора с увреждания

Деница Андонова – за проекта HowThrive App – приложение за справяне със стреса

Кентавър ЕМ – цялостна концепция, разработка и реализация на 3D рекламни видеоклипове

Лесна матура – стартъп в сферата на образованието с разработка на технологии, базирани на изкуствен интелект (AI) и машинно обучение за моделиране и предвиждане на знанието на учащите по определени теми/въпроси

Сити Голд 25 – иновативен метод за профилактика и лечение на заболявания в домашни условия

Оцениме.бг – за развитието на онлайн инструмент за агрегиране и анализ на данни за имотния пазар към информационния портал за оценка на цената на недвижими имоти, който чрез собствен алгоритъм сверява за всяко едно жилище допълнителни данни като качество на въздуха, близки училища, важни обекти, съседи, транспортна свързаност и др.

Медиа Прайм – за свързване чрез HD конферентна връзка на операционна зала за инвазивна кардиология със зала за наблюдение и обучение на кардиолози от ДКЦ

Овилив БЗ – за развтитието на онлайн център за временна заетост

Ай Ти Уис – за разработването на Tripinfy – платформа за споделено пътуване до локации в България

 

X