3B ICT Cluster Network отправя покана за участие в онлайн барометър за иновационния потенциал на ИКТ сектора в региона
09.11.2018
„Защо София?“ с Ларс Фреденлунд, главен изпълнителен директор на Cobuilder
15.11.2018

СОАПИ представи инвестиционната среда в София на Втория ливано-български бизнес форум

Главният изпълнителен директор на Столичната агенция за инвестиции Владимир Данаилов представи бизнес средата в София и актуални секторни данни по време на Втория ливано-български бизнес форум, който се състоя на 12 ноември в хотел Интерконтинентал в София. Форумът бе организиран от Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Ливано-българския бизнес съвет, Палатата на търговията, промишлеността и селското стопанство на Бейрут и планината Ливан, и с подкрепата на Посолството на Ливан в София.

На събитието Владимир Данаилов представи възможностите за инвестиции в столицата пред представители на големи предприятия, държавен и частен сектор, пред председателите на търговско-промишлените палати на Бейрут, Триполи, Сайда, ръководителите на Ливанската агенция за инвестиции, Асоциацията на ливанските индустриалци и др.

Сред официалните гости на събитието бяха и Н.Пр. Тофик Жабер, посланик на Ливан в Република България, както и председателят на Ливано-българския бизнес съвет и организатор на Втория ливано-български бизнес форум – г-н Ахмед Аладин.

В бизнес срещите взеха участие над 80 представители на бизнеса от двете страни. Българските фирми имаха възможността да се срещнат с представители на ливанския бизнес в секторите строителство и строителни машини, недвижими имоти, хранително-вкусова промишленост и супермаркети, финансово и инвестиционно посредничество, консултантски услуги, фармацевтика, козметика, ИТ и софтуерни разработки, текстил, туризъм, оборудване и др.

По данни на БТПП стокообменът между двете държави е нараснал с 56% през 2017 г. В палатата са регистрирани над 300 компании с ливански капитал, а регистрирани търговски представителства в България имат 95 ливански фирми.

X