СОАПИ представи Стратегията за дигитална трансформация на София на форум за енергийната и градска киберсигурност 
08.10.2019
София и България с първи специализиран форум по роботика и автоматизация 
09.10.2019

Представихме София на първия панел за България в историята на EXPO REAL в Мюнхен

 

Екипът ни представи тенденциите и инвестиционните възможности в София в сектора строителство и недвижими имоти в рамките на първия панел посветен на България, част от програмата на Expo Real 2019

Expo Real, най-голямото в Европа B2B изложение в бранша, се проведе тази година между 7 и 9 октомври в Мюнхен. Екипът ни се включва за втора поредна година в събитието като институционален партньор в представянето на София по покана на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС).  

В рамките на панела представихме актуална информация за сегментите: офиси, търговски площи, логистични и индустриални зони, както и актуални данни за общата икономическа и инвестиционна среда в града. Над 100 представители на международни компании, инвестиционни фондове, хотелски вериги и високотехнологични индустриални компании се включиха в дискусията в Зала А1 точно до щанда на България в изложбената зона.

Представител за България на организираните от Мюнхенския панаир изложения е Германо-българската търговско-индустриална камара. България присъства на Expo Real от 2012 година. През 2018 г. София като град присъства със свой щанд за първи път в историята на Мюнхенския панаир (Messe München) и прилежащия към него Международен конгресен център, където целогодишно се провеждат десетки международни форуми, сред които и EXPO REAL. Тази година българското присъствие на Expo Real бе разширено до площ от 120 м². Единадесет български компании представиха своите проекти в рамките на изложението. 

Expo Real 2019 отново посрещна над 45 000 участници от над 70 държави. Участвахме в редица предварително уговорени и организирани на място срещи. Като следваща стъпка планираме да поканим в София международна делегация с представители на компании и фондове с интерес в строителството и недвижимите имоти и да представим конкретни инвестиционни възможности в столицата. 

X