smart-specialization-tech-transfer_sofia
Столична агенция за инвестиции ще участва в конференция под егидата на Председателството на Съвета на ЕС
30.04.2018
5-stars-hotel-Sofia
Близо два пъти повече 5-зведни стаи в София до 2020
30.04.2018

LIDL избра София за своя четвърти високотехнологичен ИТ център за развойна дейност в Европа

Lidl-Digital-Center-Sofia
Lidl-Digital-Center-Sofia
Дейност: Търговия на дребно с хранителни и нехранителни стоки
В София от: 2010 г.
Брой служители: 2 300

 

 

 

Германската верига супермаркети Lidl избра София за четвърта локация в Европа, където да отвори високотехнологичен IT център за развойна дейност. Звеното Lidl Digital започва с екип от 25 човека с план за разрастване с още 100 специалиста, които да отговарят за IT решения, обслужващи всички пазари, в които веригата извършва и онлайн търговия като допълваща услуга към физическите локации на магазините.

Lidl избира България сред другите европейски страни заради висококвалифицираните IT специалисти и динамичното развитие на сектора у нас. Компанията има развойни центрове и в Германия, Испания и Румъния.

 

Lidl-Digital-Center-Sofia

Image source: https://www.lidl.bg

„Изключително признание и повод за гордост за нас е фактът, че такъв център се открива и в България. Това е доказателство за успешното и устойчиво развитие на нашия бизнес и огромното доверие, което ни се гласува за управлението на толкова важни за Lidl проекти“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на „Лидл България” в официалното прессъобщение на компанията в България.

 

Lіdl e лидер в търговията на дребно в Европа и присъства нa бългapcĸия пaзap oт 2010 гoдинa. Веригата има 87 oбeĸтa в 46 гpaдa в България, както и двe лoгиcтични бaзи. Зa ĸoмпaниятa y нac paбoтят нaд 2300 cлyжитeли. До края на годината компанията планира да наеме още 300 души персонал за 7 нови обекта в страната.

За 7-те години присъствие в страната, Лидл България установи устойчиво партньорство с български производители на храни по традиционни български рецепти. Преди месец компанията обяви, че през 2017 е отчетен двоен ръст в продажбите на продуктите с марката “Родна стряха”. Чрез обектите на веригата в 22 други държави, българските производители са реализирали продажби на своя продукция за над 15 млн. лева. Lidl България работи с 31 български доставчици за артикулите под марката “Родна стряха”, а 20 български компании реализират през веригата и продажби извън страната.

 

X