Проектът Digital Cities Challenge премина към етап по разработване на Стратегията за дигитална трансформация на София
05.11.2018
Годишен анализ на Българската аутсорсинг асоциация 2018
05.11.2018

„карго-партнер“ ЕООД отбелязва 15 години от основаването си в България

Източник: „карго-партнер“ ЕООД

През 2003 г. фирмата открива първия си офис в София. Следвайки стратегията си за развитие, „карго-партнер“ засилва позициите си в страната с офиси във Варна (2014 г.) и Пловдив (2017 г.). Компанията стартира дейността си с основна насоченост към въздушния транспорт, но ръководството на „карго-партнер“ бързо осъзнава необходимостта от развитие на целия спектър от услуги – цялостни логистични решения и чрез морски, сухопътен и железопътен транспорт. Доказателство за професионалната работа на екипа е постоянният устойчив ръст на компанията.

Добрите резултати, както и засиленото търсене на складови площи, са причините “карго-партнер” да инвестира в собствена логистична база през 2017 г. Тя вече работи с пълния си капацитет от май 2018 г. Логистичният център  разполага с 22 000 палетоместа и е разположен върху площ от 34 дка. “карго-партнер“ не спира с експанзията и допълнително закупува терен в непосредствена близост в размер на 31 дка през септември 2018 г. Плановете на фирмата са да удвои капацитета на iLogistic center.  

Наименованието му носи смисъла на център, който събира и обработва информация, предлага интегрирано решение и създава иновации в логистиката. За изграждането му бяха необходими усилията на екип от специалисти, 8 месеца строителни дейности и инвестиция от 15 мил евро. Сградата е модерна, функционална и оборудвана с ТАПА А сертификат за сигурност. Локацията в близост до летище е предопределена от дейността на фирмата “карго-партнер” е в топ 3 на въздушните спедитори в България през последните пет години. Локацията е съобразена и с удобния достъп на клиенти и служители чрез обществен транспорт в рамките на града.

В момента във фирмата работят 117 специалисти в транспорта, логистиката, продажбите и администрацията. Точно хората са и една от причините “карго-партнер” да инвестира в България. За останалите три ключови фактора разказа Антон Стойков – управител на Дружеството за България. Като основно преимущество той посочва  географското разположение и преминаването на 5 ключови транспортни коридора през територията на България. На второ място са бързият и лесен достъп до всички европейски пазари, както и добрата инфраструктура, която се развива постоянно благодарение на инвестициите от ЕС. Не на последно място, индустриалните зони в България също са сред причините за капиталовите вложения от компанията-майка.

За изминалата година в складовете на „карго-партнер“ в Нови Хан и столичния квартал Дружба са обработени 32 хиляди пратки. Реализираният оборот е 20 млн. евро, като очакванията са тази година ръстът да бъде между 10 и 15%. Оборотът на „карго-партнер“ до момента е 13,6 млн. евро, като има 23 хиляди обработени пратки.  Що се отнася до разпределението на клиентите по сектори – най-голям дял от тях са от сферата на електронната търговия, следвани от автомобилния бранш, производители на текстил, храни и фармация.

В глобален мащаб за „карго-партнер“ работят 3000 служители в повече от 120 офиса в 30 страни. Складовите пространства, които дружеството управлява, имат капацитет от 196 000 палетоместа по целия свят

X