Контактният център на Столична община вече и с мобилно приложение
05.04.2020
Възможности за финансиране
14.04.2020

Гражданите на София могат да използват приложението Medrec:M за ранна диагностика и връзка лекар

 

В подкрепа на общите усилия да се ограничи разпространението на COVID-19 на територията на столицата и в страната, столичната IT компания Сирма Груп Холдинг разработи и предостави безплатно на Столичната община иновативното приложение Medrec:M.

Medrec:M е последно поколение мобилно приложение, създадено да събира данни и да следи текущото здравословно състояние на гражданите. Основните функционалности на приложението позволяват:

  следене на жизненоважни показатели

  ранно диагностициране на специфична симптоматика

  възможност за конфиденциално споделяне на данни за здравословното ви състояние с лекар посредством платформата MedRec-m.com

  получаване на новини, свързани с COVID-19, както и здравни новини и информация, специално подбрани за съответния потребител

Чрез приложението можете да записвате свои симптоми и жизненоважни показатели и да анализирате данните за текущото си здравословно състояние. Тази информация ще е полезна и за медицинските експерти както при диагностика, така и при търсенето на най-подходящите за вас терапия или лечение. 

Може да споделяте данни с медицинско лице по два начина: чрез автоматично генериран линк към избрани и анализирани ваши симптоми или директно в портала за лекари Medrec:M Monitor – чрез директен достъп до позволени от вас данни до здравен специалист, който има регистрация в портала. Ако лекарят няма профил в портала, можете да му изпрати линк за временен достъп до вашите данни.

Като следваща стъпка личният лекар или лекарят-специалист може да препоръча следващ етап на лечението. По този начин консултирането се извършва  с дистанционно наблюдение през платформата без посещение на здравно заведение.

Данните, предоставяни от гражданите, са доброволни и се предоставят на медицински лица след изричното съгласие на потребителя. Агрегираните анонимни данни ще могат да се използват и за анализ на развитието на епидемиологичната обстановка в страната. Наличието на достоверна статистическа информация гарантира на гражданите по-добра информираност и защита на тяхното здраве, както и на здравето на техните близки.

В Medrec:M ще бъдат интегрирани технологии от областта на изкуствения интелект, които ще се грижат потребителите да са по-добре информирани и ще асистират лекарите за по-добро диагностициране и лечение. 

Medrec:M на Сирма Груп Холдинг е част от цялостно платформено решение за модерно здравеопазване – Sirma Medical Suit. Продуктът е сред стратегическите разработки на компанията и цели дългосрочно решаване на проблема с достъпа до данни за целите на дистанционната или присъствена медицинска консултация, както и с проследяването на социално значими хронични заболявания. 

Medrec:M е изграден на базата на друг топ-продукт на компанията – Diabetes:M, който Сирма предостави на всичките си над 1 млн. клиенти по целия свят за безплатно ползване по време на пандемията. Приложението за диабет е сертифицирано със CE сертификат за медицински софтуер. 

 

 

Свалете приложението в Google Play от тук.

Притежателите на iPhone, ще имат достъп до приложението след 10 дни.

Достъп до портала тук.

 

 

Технологията е предоставена безвъзмездно от екипа на столичната Сирма Груп Холдинг, който се свърза с новосъздаденото в Столичната община звено по Дигитализация, иновации и икономическо развитие (Innovative Sofia), за да предложи софтуерното приложение в полза на гражданите.

От началото на извънредното положение редица столични технологични компании активно предлагат идеи и готови за прилагане решения в помощ на гражданите и на града в кризисната ситуация.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и екипите на Innovative Sofia и Invest Sofia изказват огромна благодарност към стартъп и IT компаниите в София за готовността им да помогнат с решения за града.

X