Поредна инвестиция на Coca-Cola HBC в София – 20 млн. евро за повишаване на производствения капацитет на завода
15.03.2018
AES България разширява своя Център за споделени услуги в София
16.03.2018

Финландската Cargotec избра София за своя нов Център за глобални бизнес услуги

Cargotec-Center-in-Sofia

 

Дейност: съоръжения за обработка на товари, оптимизиране на товарни потоци

В София от: 2017 г.

Брой служители: 130

 

 

Cargotec-Center-in-Sofia

 

Финландският производител на машини за обработка на товари Cargotec откри новия си глобален център Cargotec Business Service (CBS) в София. Инвестицията демонстрира доверието на Cargotec в местния екип от специалисти и наличието на квалифицирани кадри, които да допълнят екипа и да подпомогнат растежа на компанията.

В момента екипът на CBS се състои от 130 души и компанията планира да увеличи значително броя на служителите си през следващите години. Центърът в София ще разработва и предоставя глобални услуги в областта на финансите, човешките ресурси, управлението на информацията и др.

 

 

Защо София

Cargotec Automation systems започва дю дилиджънс сред 8 локации в Европа през април 2017 г. Операциите на компанията в София започват четири месеца по-късно, през август 2017 с 40 служители, които владеят общо 10 езика, за да могат да обслужват международните операции на компанията. София печели пред останалите 7 възможни локации с наличието на 36 000 квалифицирани в сектора, конкурентна икономическа среда и получената подкрепа в процеса от редица местни партньори. Екипът на Cargotec в момента заема два етажа от новопостроената бизнес сграда Millenium Center в самия център на София. От януари 2018 г. в софийския офис работят близо 140 специалиста в 6 сфери – финанси, човешки ресурси, управление на поръчки и логистика, клиентско обслужване, компютърни специалисти. Счетоводният отдел на компанията оформя документацията на 45 000 поръчки месечно.

 

Мая Миланова,  управител на Cargotec за България:

„Инвестицията ни в модерен офис в центъра на София е дългосрочен ангажимент и част от политиката ни на непрекъснатото усъвършенстване. Планираме разрастване на екипа в София и търсим хора, ориентирани към бъдещето, които искат да се развиват в международна компания и да участват в създаването на по-интелигентни бизнес услуги“.

 

За Cargotec Automation systems

Cargotec разработват интелигентни решения за товаро-разтоварни дейности. Бизнес звената на Cargotec – Kalmar, Hiab и MacGregor са пионери в управлението на товари в контейнери и превоз по вода. Чрез добри позиции в ключови пристанища и по сухопътна мрежа, звената оптимизират международните товарни потоци и създават стойност за клиентите. Продажбите на Cargotec през 2016 г. възлизат на приблизително 3,5 милиарда евро, а на глобално ниво в компанията работят над 11 000 души.

 

 

 

 

 

 

 

X