Cargotec-Center-in-Sofia
Финландската Cargotec избра София за своя нов Център за глобални бизнес услуги
15.03.2018
СОАПИ е партньор и участник в първата в София конференция на TCI Network – мрежа от организации в областта на клъстерите
22.03.2018

AES България разширява своя Център за споделени услуги в София


Дейност: производство на електроенергия

В София от: 2013 г.

Брой служители: 100

Размер на инвестицията: 2 млн. лв. от встъпването на компанията в София до днес

 

 

Водещият инвеститор в българската енергетика – американската AES разшири операциите си в своя регионален Център за споделени услуги в София. Екипът на компанията се увеличава до 100 души, които ще отговарят за дейностите на AES по финанси, информационни технологии, доставки, човешки ресурси и комуникации. С разширяването си, центърът в София вече ще работи за бизнесите на компанията в 7 държави – България, Йордания, Холандия, Обединеното Кралство и Ирландия, Индия, Филипините и Виетнам.

 

Разрастването на AES в София

Компанията отваря център в София през 2013 г. с 15 служители. В началото той обслужва дейностите в сферата на финансите, информационните технологии, снабдяването и доставките за Европа и Близкия Изток. През 2016 и 2017 година центърът се разраства значително, като към него са добавени и функциите човешки ресурси и комуникации. В момента в Центъра за споделени услуги на AES в София работят близо 100 висококвалифицирани служители и компанията планира наемането на още персонал. От началото на 2017 г. центърът за споделени услуги в София, в който са вложени над 2 милиона лева за разширяване, обслужва всички бизнеси на компанията в Европа и Азия.  

 

Защо София

Оливие Маркет, президент на AES България:

През последните години България е една от страните в Европа, където AES инвестира непрекъснато с цел да разшири портфолиото си от активи. С откриването на новия разширен Центъра за споделени услуги страната се позиционира като регионален център, който ще има все по-голямо значение за AES. Убеден съм, че висококвалифицираните специалисти и стратегическата позиция на България ще имат решаваща роля за привличането на инвестиции и в бъдеще.

Решението за откриване на новия Център за споделени услуги в България бе взето от управляващия екип на AES въз основа на конкурентните предимства на страната: наличието на висококвалифицирани специалисти, благоприятната инвестиционна среда, географското разположение, както и политическата и макроикономическата стабилност на България, се казва в официалното изявление на компанията.

 

X