Предстоящи събития в София
06.12.2019
IUVO стана Runner-up в категорията People’s Choice в наградите на водещата световна медиа за алтернативно финансиране AltFi
06.12.2019

Creative Assembly Sofia анонсира първото си самостоятелно заглавие – Total War Saga: Troy

 

SEGA® Europe Ltd. обяви новото заглавие на Creative Assembly – Total War Saga: TROY™, вълнуваща стратегическа игра, която отразява една от най-великите истории, разказвани някога. Това е първото самостоятелно заглавие на софийското студио след придобиването на компанията от Creative Assembly през 2017 г.

Total War Saga: TROY™ е вдъхновена от епическата поема на Омир, Илиада. Действието проследява подвизите на едни от най-известните герои по време на късната бронзова епоха и по-конкретно събитията около Троянската война.

Чрез уникална комбинация от завладяващо, походово управление на кампанията и грандиозни битки в реално време, характерни за Total War игрите, Troy изследва този легендарен конфликт както от гръцка, така и от троянска перспектива.

В Troy геймърите ще имат възможност да управляват съдбата на Егейската цивилизация, да решават съдбата на териториите от митичните висини на Олимп до знойните земи на Анатолия. В техни ръце е изборът дали пресъздадат историята от Илиадата или да изковат своя собствена легенда. Играта проследява митовете и легендите в Омировия епос, опитвайки се да покаже реалните събития, които вероятно са ги вдъхновили.

Бойните полета ще затреперят под краката на известни воини като Ахил и Хектор, начело на неустрашими армии. И все пак, за да бъде покорен легендарният град Троя ще е необходимо много повече от сила. Геймърите ще трябва умело да боравят с ресурсите в бартерната икономика, да усвоят особеностите на дипломацията, както и да заслужат благосклонността на боговете.

 

 

С подкрепата на английското студио, софийският офис на Creative Assembly е водещ в разработването на играта. Местният екип отговаря за всички основни компоненти в нея, включително дизайн, история, герои, механики, арт, анимации и т.н.

 

Total War Saga: TROY ще бъде налична за PC в Steam през 2020. Добавете я в списъка си с желания тук.

 

За Creative Assembly Sofia:

Creative Assembly Sofia e сред най-бързо развиващите се студиа за разработка на компютърни игри в България след придобиването му от Creative Assembly през март 2017г. Оттогава компанията разработва няколко DLC-та за Total War: Rome II, сред които Empire Divided, Desert Kingdoms и Rise Of The Republic. Total War Saga: Troy е първото самостоятелно заглавие на студиото. www.creative-assembly.com

 

За Creative Assembly™:

Creative Assembly е едно от водещите европейски студия за разработка на игри, основано през 1987 г. и със седалище в сърцето на Западен Съсекс, Великобритания. Създатели на множество доказали се високобюджетни заглавия, включително и поредицата Total War™, Creative Assembly продължават да изграждат впечатляващо портфолио от игри и световноизвестни партньорства; работейки с Games Workshop по Total War™: WARHAMMER®, с Twentieth Century Fox по Alien: Isolation, и с 343 Industries и Microsoft по Halo Wars 2. Изключително талантливият екип от над 500 души на Creative Assembly е многократно признат от множество организации, включително на последните церемонии на BAFTA, Music+Sound и Develop’s Industry Excellence Awards.

 

За SEGA® Europe Ltd.:

SEGA® Europe Ltd. е европейският клон на SEGA Games Co., Ltd., и световен лидер в интерактивната развлекателна индустрия както във, така и извън дома. Компанията разработва и разпространява софтуерни продукти за интерактивно развлечение за различни хардуерни платформи, включително PC, мобилни устройства, както и тези, произвеждани от Nintendo, Microsoft и Sony Computer Entertainment Europe. www.sega.co.uk

X