Столичният агротех стартъп NASEKOMO с обща инвестиция с френската Groupe Grimaud
06.10.2020
Предстоящи събития в София
07.10.2020

Българската индустрия с дигитална карта на 14 сектора

 

Българската индустрия вече има своя дигитална карта – Bg Industry Map, която предоставя цялостна картина за бизнеса в страна в 14 конкретни сектора. Проектът е на Министерство на икономиката, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Българската работодателска асоциация Иновативни технологии (БРАИТ).

BG Industry Map съдържа база данни за българските компании в следните индустрии: ІТ, Ayтcopcинг, Eнepгийнa, Maшиннa, Mexaтpoниĸa, Xpaнитeлнo-вĸycoвa, Koзмeтичнa, Teĸcтилнa, Boднa и мopcĸa, Meбeлнa, Биoтexнoлoгии, Bъзoбнoвяeми eнepгийни изтoчници и Oбpaзoвaтeлнa. Преприятията се визуализират на картата при избор на една, няколко или всички индустрии, а за всяка компания са включени данни местоположение, брой служители, приходи и нетен резултат. Смисък с фирмите може да бъде извеждан и като списък с филтриране по размер на прихода от оперативна дейност, брой служители и локация. Сайтът има и секция за сваляне на информацията.

Целта на BG Industry Map е да предостави адекватно картографиране на българската икономика по региони, по сектори и по фирми и се реализира във връзка с изпълнението на Националната стратегия за насърчаване на малките и средни предприятия 2014-2020 г. и на Иновационната стратегия за интелигентна специализация.

Компаниите, които към момента не са, но искат да бъдат включени в картографирането на съответната индустрия, могат да отправят искане директно към екипа на ИАНМСП на посочените тук контакти.

X