Десет български компании в Топ 100 на Югоизточна Европа на SeeNews
05.11.2018
София стана първият български град на Мюнхенски панаир с участието си в най-големия форум за недвижими имоти и инвестиции в Европа –  EXPO REAL
05.11.2018

Японската компания за видео игри SEGA мести екипа си по контрол на качеството от Лондон в София

Европейската дивизия на японския разработчик на игри Sega премества екипа си по контрол на качеството от Лондон в София, съобщи Gamesindustry.biz – водещ уеб сайт за новини около световната индустрия за видеоигри. Преместването на операциите в столицата ще отнеме две години с план новият център Sega Development Services Sofia да отвори врати през юни 2020 г.

„България е европейски лидер в развитието на информационните технологии, където се намират регионалните офиси на някои от най-известните технологични екипи в света, включително IBM и Hewlett-Packard и има установени постижения в технологиите и иновациите. Това е перфектното място за откриване на център за осигуряване на качеството с потенциал за бъдещо развитие и разширяване“, казва Гари Дейл, президент на Sega Europe, в изявление за решението на компанията.

Sega Corporation е компания за софтуер и хардуер, създадена през 1940 г. в САЩ, но понастоящем базирана в Япония.

В началото компанията оперира под името Standard Games, но след преместването си в Япония през 1952 г. е преименувана на Service Games of Japan. В началото на 80-те години Sega пуска първата си конзола, SG-1000, която генерира над 200 милиона долара приходи. През следващите няколко години Sega разработва още конзолни игри и започва сериозна конкуренция на пазара за видеоигри със своя основен съперник – Nintendo.

Новите силни играчи на пазара и слабите продажби на компанията сред силната конкуренция принуждават Sega окончателно да напусне сегмента с конзолни игри през 2001 г.  Днес компанията се фокусира върху софтуерния дизайн и работи като разработчик на игри за най-успешните си франчайзи като Sonic the Hedgehog, Total War и Virtua Fighter.

X