Японската компания за видео игри SEGA мести екипа си по контрол на качеството от Лондон в София
05.11.2018
България на 51-во място от 140 страни в Индекса за глобална конкурентоспособност на Световния икономически форум
05.11.2018

София стана първият български град на Мюнхенски панаир с участието си в най-големия форум за недвижими имоти и инвестиции в Европа –  EXPO REAL

 

По покана на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС) Столичната агенция за инвестиции представи инвестиционния профил и възможностите за инвестиции в София в сектора строителство и недвижими имоти в рамките на най-големия форум за недвижими имоти и инвестиции в Европа –  EXPO REAL 2018 – Мюнхен. София присъства със свой щанд за първи път в историята на изложението. С това столицата стана и първият град, който представя България в събитие на Мюнхенския панаир (Messe München).

В българското участие на изложението се включиха и шест водещи компании, които представиха проектите си: Експо 2000 Риъл Естейт; Галакси Инвестмънт Груп; Риал Естейтс БГ; Бизнес Парк София; Логистичен парк Ийст Ринг и Хармони Груп. Целта на българската делегация на EXPO REAL беше да покаже опита на опериращите в страната компании за недвижими имоти и най-иновативните им постижения, както и да представи България и София като привлекателни бизнес дестинации за международни инвеститори.

Българските компании представиха разнообразно портфолио от проекти – офис сгради, търговски и логистични паркове, хотели, жилищни сгради.

Тази година EXPO REAL имаше рекорден брой посетители и изложители:

  • 44,536 посетители от 72 страни (около 7% ръст спрямо 2017), сред които повече от 100 кметове, изпълнителни директори и общински представители от 24 европейски градове;
  • След Германия, страните с най-много посетители са: Великобритания, Холандия, Австрия, Полша, Швейцария, Франция, Чехия, Люксембург, САЩ и Испания;
  • 2,095 международни изложители (фирми, градове, региони и др.) от 41 страни;
  • Държавите с най-силно присъствие като изложители, след Германия, са: Австрия, Холандия, Швейцария, Обединеното кралство (с най-голямото увеличение от 16 на 47), Полша, Румъния, Франция, Люксембург, Унгария и САЩ;
  • Тази година изложението посреща за първи път два нови града – София и Ливърпул.

 

Пред потенциални инвеститори от цял свят СОАПИ представи актуална информация за развитието на недвижимите имоти в София с фокус върху сегментите: офиси, търговски площи, логистични и индустриални зони, както и общата икономическа и инвестиционна среда в града.

 

По време на официалната програма на EXPO REAL екипът ни разговаря с представители на големи инвестиционни фондове, хотелски вериги, строителни и консултантски фирми и др. с интерес към България и София. София привлече голям инвеститорски интерес покрай бързото развитие на пазара на недвижими имоти и високата доходност на сектора – от 7,25% до 8,75% при бизнес имотите.

Екипът ни се срещна и с г-н Клаус Дитрих, Председател и Главен изпълнителен директор на Мюнхенския панаир. Г-н Дитрих поздрави представителите на българската делегация и изяви желание да посети България и София, да разкаже повече за Мюнхенския панаир и другите изложения в Германия и така да привлече повече българско участие на международните форуми в Мюнхен.

Информация за развитието на недвижимите имоти в България беше включена в списание Investment Guide на Europa Property.com под заглавие “Инвестициите в недвижими имоти в България продължават да нарастват”. 

 

Интервю с екипа ни беше включено и в официалния вестник на EXPO REAL, което се разпространява сред посетителите в дните на изложението.

 

 

 

X