София посреща българското издание на Startup Europe Week 2020 
03.03.2020
Компанията за авиософтуер ATPCO отваря офис в София – първи за компанията в ЕС
03.03.2020

Владимир Данаилов връчи приза на БАИТ за най-успешен български ИКТ проект

 

 

Столичният заместник-кмет по направление “Дигитализация, иновации и икономическо развитие” Владимир Данаилов връчи наградата в категорията “Успешен български ИКТ проект/услуга” по време на деветите Годишни награди на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за личности и компании с принос в развитието на информационните и комуникационните технологии у нас. Призът беше връчен на „Трансметрикс“ за техния софтуер за прогнозиране и оптимизиране на логистични процеси, базиран на алгоритми за изкуствен интелект.

“Като заместник-кмет и представител на града, знам колко важна е ролята на един град да бъде стимулатор на иновационната екосистема. София, като 14-ти град в Европа, може да даде своя принос и да бъде истинска продуктова дестинация. Наш основен приоритет е София да бъде платформа и стимулатор за местните компании и техните иновации. Искаме градът да бъде тяхната площадка за създаване и валидиране на решения и място, от което да стартират своята световна експанзия. Затова Столичната община все по-интензивно ще работи с местните технологични компании и стартъпи”, каза Владимир Данаилов при връчването на наградата.

В тази категория бяха подадени и най-много заявки – общо 23, от които до финалната фаза достигнаха ERP.bg с програмата за сътрудничество ERP.net Partnership Program и ЛогиСофт с модулната им система за управление на интралогистични комплекси.

Призове бяха връчени и в други 6 категории – Образование, Младежка награда, Журналистически принос, Публична администрация, STARTUP компания и успешен ИКТ проект в полза на българската икономика. Всички финалисти може да видите тук.

Подадените тази година кандидатури са над 100. Награда за специален принос към технологичната екосистема журито присъди на екипа преподаватели на ТУЕС към ТУ-София. Тя беше връчена от патрона на инициативата – Президента на Република България г-н Румен Радев.

 

X