Нова инвестиция от 25 млн. лева в индустриална зона Божурище
03.03.2020
Владимир Данаилов връчи приза на БАИТ за най-успешен български ИКТ проект
03.03.2020

София посреща българското издание на Startup Europe Week 2020 

 

На 19-20.03.2020 в София ще се състои българското издание на Startup Europe Week (SEW), което се провежда едновременно в различни градове в Европа. Тази година събитието ще се проведе в криейтив сградата на Campus X (бул. Александър Малинов 31).

София е част от Startup Europe Week още от създаването на инициативата през 2016 г. Форматът е практично ориентиран към ситуацията в дадения град и цели да даде релевантна и възможно най-ясна информация на новите предприемачи, които да си тръгнат „добре екипирани“, идейно ориентирани и готови да стартират своя собствен бизнес. 

Досега Startup Europe Week – София е сцена за повече от петдесет лектора, сред които предприемачи, представители на частни и публични програми за подкрепа на предприемачеството, министри и инвеститори. Те споделят възможности, опит и безценни съвети по важни за предприемачите въпроси, свързани с технологии, иновации, социални и правни въпроси, регионални предимства, начини за финансиране и подкрепа за реализирането на бизнес идеи и проекти. 

Мария Габриел, комисар на ЕК, която подкрепя инициативата, ще открие събитието на 19 март от 17:00 часа с видео реч, ориентирана към младите предприемачи в София. Освен изключително интересната програма, уъркшопи и изненади, специален гост на тазгодишното издание ще бъде и създателят на глобалната инициатива Startup Europe Week – Игор Тасич, които ще се включи на живо през втория ден на събитието. 

В седмицата от 16 до 20 март SEW отново ще бъде платформа, която отваря регионални възможности за предприемачи от над 50 държави и ще бъде домакин на над 100 събития. Пълната програма в София: startupeuropeweek.eu

X