Предстоящи събития в София
03.03.2020
София посреща българското издание на Startup Europe Week 2020 
03.03.2020

Нова инвестиция от 25 млн. лева в индустриална зона Божурище

 

“Дриймс транс” започна строителството на логистичен парк в индустриална зона Божурище. Проектът е на стойност 25 млн. лева и ще бъде завършен до средата на следващата година. 

Логистичният парк на българската транспортна компания ще включва голяма складова част и други застроени сгради с обща разгъната площ от малко над 35 хил.кв.м. 

Комплексът ще разполага с 25 хил.кв.м. складови площи и 40 хил. палетоместа. Ще има сервиз за камиони, бензиностанция и зарядни станции за бързо зареждане на електрически автомобили. Проектът включва и ресторант, хотел с 35 стаи, който да обслужва самата фирма и предприятията наоколо, спа център, басейн и фитнес за служителите, както и офисна част. 

Проектът ще бъде въглероднонеутрален с 1.1 мегавата фотоволтаици на покривите на складовете и климатизация на сградата на газ

От “Дриймс транс” избират Божурище заради ключовото й разположение на кръстопът и околния трафик между Турция и Европа и по оста Север-Юг (Полша, Чехия, Унгария, Румъния до Гърция). Транспортната компания вижда и потенциални нови клиенти сред другите компании в икономическата зона. 

Очаква се базата да започне да работи най-късно до средата на 2021 г.

X