Владимир Данаилов връчи приза на БАИТ за най-успешен български ИКТ проект
03.03.2020
София и България в класациите
03.03.2020

Компанията за авиософтуер ATPCO отваря офис в София – първи за компанията в ЕС

 

Софтуерната компания ATPCO, която разработва софтуер за формиране на цените на билетите и търговията с тях, както и различни корпоративни инструменти за авиоиндустрията, ще отвори офис в София, обявиха от дружеството. Той ще бъде единственият за компанията в ЕС и ще стартира с екип от 5 души. Екипът ще бъде ръководен от Боян Христов, който е работил по различни проекти с ATPCO. Предвижда се до края на годината екипът да нарасне до 15 души – решение, мотивирано от визията на компанията за България като бързо развиващ се технологичен пазар, който разполага с нужните за сектора специалисти.

Българският офис ще работи по разработването на системата Next Generation Storefront (NGS), който позволява по-добро представяне, сортиране и търсене на продуктите на авиолиниите от страна на потребителите.

ATPCO работи с около 430 авиолинии по целия свят и доставя 99% от ценовите данни в индустрията. Компанията е собственост на общо 15 от най-големите превозвачи в света, сред които Air Canada, Air France, British Airways, American Airlines, KLM Royal Dutch Airlines, Delta Air, Lufthansa и United Airlines. ATPCO има офиси в Дълес, Вирджиния, където се намира седалището на компанията, както и в Лондон, Великобритания; Ню Йорк, Маями и Сингапур. Пълното съобщение може да прочетете от сайта на компанията.

X