Столичната агенция за инвестиции на среща с жените в бизнеса в София
06.12.2019
Дигитализацията повишава производителността, подобрява услугите за гражданите и бизнеса и подпомага вземането на решения, базирани на данни
06.12.2019

Възможности за финансиране

 

Innovation Accelerator Bulgaria започва да набира идеи, които да подкрепи с инвестиция. Стартъпи в начален етап на развитие ще бъдат подкрепяни с между 25 хил. и 50 хил. евро, а по-напредналите – с 50 хил. до 1 млн. евро.

Фондът е вторият, който започва работа по програмата на Фонда на фондовете, насочена към предприемаческата екосистема у нас. Идеи се търсят приоритетно в секторите здравеопазване, лека промишленост, транспорт и логистика, дигитални проекти, както и разработки в медийния и корпоративния сектор.

Всички изисквания и линк към формата за кандидатстване ще намерите в сайта на фонда тук.

***

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия организира участието на български фирми в международното изложение за иновации и технологии в образованието BETT 2020, което ще се проведе между 22 и 25 януари, 2020 г. в Лондон.  

Агенцията поема в по-голямата част разходите за наем на изложбена площ, оборудване и обзавеждане, регистрация, такси, услуги, консумативи и др.

За допълнителна информация, документи и контакти за съдействие, вижте информацията тук

През 2019 в изложението са участвали над 800 изложители и 300 презентатора, над 34 000 ексепри от 146 страни с опит и интерес в сферата на технологиите в образованието. В BETT се включват и много представители на министрества и правителствени организации от цял свят. 

***

Инициативата Digital Innovation Challenge на Европейската комисия кани малки и средни предприятия и стартиращи компании да кандидатстват с идеи на коцептуално ниво за услуги или решения, които биха могли да бъдат интегрирани в бизнеса на тяхната компания. Одобрените предложения ще бъдат доразвити с експерти към програмата, ще бъдат представени на специална церемония с шанс да спечелят награда от 50 000 евро.

Условието е концепциите да са на базата на Портфолиото на ЕК за отворени и многократно приложими решения

Кандидатстването е отворено до 28 февруари 2020 г.

Всичко за Digital Innovation Challenge и как да кандидатствате ще намерите на сайта на инициативата тук.

***

Фондът за дялови инвестиции BrightCap Ventures в партньорство с Rolls Royce набират екипи, подходящи за развойната програма на индустриялния лидер. Търсят се идеи за технологии в областта на IoT, анализа на данни, машинното обучение, IoT в индустрията, киберсигурност, блокчейн, quantum computing, автономни устройства и системи. Одобрените компании ще получат финансиране до 200 000 евро до фаза на икономическа жизненост на глобалния пазар.

***

До 18-ти декември може да заявите интерес към отворената покана за партньори от България по програма Хоризонт 2020. Поканата е от компания в Андалусия, Испания, която търси партньори със следния профил и опит:

–      пътна администрация, специално отговорна за CEF коридори;

–      строителни фирми по поддръжка и обновяване на пътищата;

–      производители на машини и технологии за високопроизводителни инспекционни превозни средства и за разработване на пътни работи по поддръжка / обновяване / надграждане;

–      дронове;

–      софтуерни разработчици;

–      изследователски партньори в областта на автоматизация / роботика, анализ и оптимизация на данни;

Какви области на развитие включва проектът и всичко за рамковата програма ще намерите в поканата, публикувана в сайта на Europe Entreprise към Българската стопанска камара.

***

За петата си кохорта, Katapult Accelerator търси стартиращи компании в ранен етап на развитие с проекти в областите блокчейн, машинно обучение, IoT и др, които използват експоненциални технологии за решаване на проблеми, свързани с околната среда и проблеми със социална и обществена значимост. Ускорителната програма ще стартира в началото на 2020 г. в Осло, Норвегия, а поканата за участие е към стартъпи от всички страни в Европа.

Норвежкият Katapult Accelerator наскоро влезе в списъка на Crunchbase за 100-те най-добри ускорители в световен мащаб.

Допуснатите до програмата компании ще получат инвестиция и подкрепа за мащабиране на бизнеса, както и достъп до менторство в мрежа от над 200 технологични лидери, влиятелни инвеститори, експерти в бранша, серийни предприемачи и други.

Може да кандидатствате за петото издание на акселератора тук.

***

На конференцията AI&I в София Тех Парк беше обявен SAS Bulgaria Startup Challenge. Поканата за участие е към иновативните стартъпи в България с идеи за интересни приложения на Изкуствен интелект (AI) и Машинно обучение (Machine Learning). Сайтът на надпреварата е тук.

X