Cargo-Partner-:ogistics-Center-in-Sofia
Cargotec Business Services отваря регионален център в Сингапур
06.12.2019
Възможности за финансиране
06.12.2019

Столичната агенция за инвестиции на среща с жените в бизнеса в София

 

Източник: www.sofia.bg

На среща с представители на бизнеса, организирана от списание и клуб „Бизнес лейди“, кметът Йорданка Фандъкова и главният изпълнителен директор на Столичната агенция за инвестиции Владимир Данаилов представиха инструментите и дейностите, с които Столичната община подпомага малкият и среден бизнес в София.

“Малките и средни предприятия са гръбнака на икономиката в София: 97,7% от всички фирми в София са малки и средни предприятия. Те генерират 70% от производството на града, а 63% от заетите в София работят в този сектор“, каза на срещата кметът Йорданка Фандъкова. По думите й тези цифри са признание за добрия бизнес климат в града и последователната работа в посока подобряване на условията за започване и развитие на бизнес.

За да поощтрява малкия и среден бизнес в града като един от главните източници на работни места и икономически растеж за София, Столичната община работи с конкретно звено в лицето на Столичната агенция за инвестиции, което да помага на инвеститорите да развиват бизнеса си в града. С това София е и първата община в страната със своя собствена агенция за инвестиции.

Сред инструментите, с които Столичната агенция за инвестиции подпомага местния бизнес главният ни изпълнителен директор Владимир Данаилов отбеляза подкрепата, която оказваме на стартъпите и МСП да се състезават на международно ниво; съдействието да се възползват максимално от различните финансови грантове и инструменти; програмата „Акселератор Стартъп София“ на Столичната община за подпомагане на стартиращи предприемачи. Той припомни и работата ни по програмите Град-към-Град за сътрудничества с други европейски градове като Виена и Лондон, която ни дава възможност да подпомагаме бизнеса с информация, двустранни бизнес делегации, контакти с екосистемите в партниращите градове, финансови инструменти и др.

X