София започва участието си в програмата Intelligent Cities Challenge на Европейската комисия
02.07.2020
Столичната Walltopia проектира и построи най-високата стена за катерене в света
11.07.2020

SuperHosting.bg става част от водещата европейска хостинг група team.blue

 

Белгийската team.blue, най-голямата хостинг група в Западна Европа, придоби столичната SuperHosting.bg – пазарен лидер у нас в сферата на професионалния уеб хостинг, домейни и VPS услуги. Компанията ще продължи да се развива под същия бранд и със същия екип и мениджмънт.

Това е втори успех за SuperHosting.bg за последната година, след като през 2019 компанията откри офис в Белград и SuperHosting.RS бързо стана предпочитан партньор за много малки и средни бизнеси в Сърбия. След тази стъпка столичната компания иска да продължи да се развива в региона в момент, когато хостинг индустрията стана един от секторите с най-голям тласък от пандемията и преместването в дигитална среда на много бизнеси, свързани с търговия и услуги, стана единствена опция да запазят дейността си.

“Toва е важна стъпка, която ще ни позволи не само да разширим присъствието си в региона, но и да превърнем офисa ни в София в регионален хъб за дигитални услуги в региона. Влизането на стратегически инвеститор за сектора като team.blue позиционира България като регионален център за хостинг услуги и онлайн бизнес”, се казва в официалното съобщение на компанията .

SuperHosting.bg е основана през 2005 г. и днес има 40% дял от местния пазар и близо 100 служители в офиса си в София. С присъединяването си към белгийската група, столичната компания ще помогне на team.blue да разшири присъствието си в региона. 

Групата на Team.blue включва над 30 локални европейски бранда и обслужва над 2 милиона клиенти на 10 пазара в Европа. Това е второто придобиване за белгийската компания за последния месец след сделка за турския хостинг доставчик Natro през юни. С придобиването на SuperHosting групата цели по-нататъшно укрепване на позициите си в региона на ЦИЕ.

 

 

X