Не пропускайте Кошер 2020 на Тук-Там
03.09.2020
Възможности за финансиране и предстоящи B2B срещи
03.09.2020

Защо София? с Vitesse Running – първият виртуален треньор по бягане с тренировки от Олимпийци

Vitesse Running e българско мобилно приложение за бегачи с тренировки на едни от най-добрите състезатели на дълги разстояния в България и участници на Олимпиадата в Рио – Милица Мирчева и Йоло Николов. 

Целта на основателите е да създадат приложение, което да дава висока добавена стойност както на любители, които тепърва започват, така и на вече по-сериозно занимаващи се с бягане ентусиасти. 

Как работи приложението 

Виртуалният треньор в приложението създава план за потребителите според нивото им и дните, в които са посочили, че искат да бягат и го адаптира според представянето им. Тренировките в плана могат както да запалят начинаещи и да им докажат, че бягането може да бъде разнообразно и интересно, така и да подготвят професионалисти за състезания. 

“Основният проблем, който бегачи на различно ниво срещат при използване на други мобилни приложения, е че макар те да дават подробна информация и статистика на своите потребители, не я анализират достатъчно. Така потребителите не могат да я използват, за да подобрят резултатите си.” – споделя Мартин Марков, съосновател на Vitesse Running и допълва: “Нашата цел беше да направим приложение, което стъпва на всички данни, които могат да бъдат събрани от устройствата и с помощта на изкуствен интелект да ги анализираме. След това да поднесем информацията под формата на съвети за бягане, които в бъдеще планираме да стават все по-персонализирани според отделния потребител.” 

Тренировки от Олимпийци 

Vitesse Running има над 100 тренировки за бягане с различна интензивност и натоварване. Разделени са в няколко категории и са подходящи както за начинаещи, така и за хора, които се подготвят за 5К,10К, полу-маратон или маратон. Тренировките са дело на професионалните атлети Милица Мирчева и Йоло Николов. Милица е участник на Олимпиадата в Рио, където се класира на 108-мо място в маратона и става първата българка, която го завършва на Олимпийски игри. Освен професионален бегач, Йоло Николов е най-добрият треньор на дълги бягания в България. Той е специалист в изготвянето на тренировъчни планове и програми. 

“Включихме се в проекта, защото той е абсолютно уникален по рода си и цели да подготви хора на всякакво ниво да постигнат целите си по най- ефективния и индивидулен начин. Ние знаем, че всеки човек има различни заложени качества, затова с Vitesse Running създадохме специален адаптивен треньор. Той ще анализира вашите тренировки и ще ви накара да работите усилено там където е нужно, като същевременно доизгражда всички необходими качества за успех.“ – коментира Милица. 

Защо София? 

Екипът, разработващ приложението, е изцяло базиран в София заради богатството от възможности, които средата в града предлага за такъв тип продукт. 

“Ние сме от София и за нас да развиваме бизнеса другаде никога не е било опция. Тук има изключителни млади професионалисти, както и възможности за различни събития и създаване на контакти в стартъп екосистемата, която се развива много в последните години. Спецификата на проекта ни също прави София изключително подходяща локация за него. Тук животът тече на бързи обороти и все повече хора откриват бягането като чудесен начин да поддържат форма без да им отнема много време. Започнаха да се случват и много събития за любители бегачи, което също е добре за позиционирането на нашето приложение. “ – споделя Ралица Иванова, съосновател в компанията. 

Повече за приложението можете да научите тук.

X