Calendar-Sofia-Events
Предстоящи събития в София
03.09.2020
Включете се в Biotech Atelier 2020 – най-мащабното издание на конференцията до този момент
16.09.2020

“Зони с потенциал за развитие в контекста на компактния град” по време на Urban Development Forum 2020

 

 

Общинският съветник и председател на надзорния съвет на СОАПИ г-н Николай Стойнев ще участва в панела “Зони с потенциал за развитие в контекста на компактния град”, част от програмата на Urban Development Forum 2020 (UDF2020). 

Форумът е хибридно събитие на Градът Медиа Груп, организирано в партньорство с Европейската инвестиционна банка и ще се проведе на 2-ри октомври с излъчване на живо. UDF202 ще се фокусира върху решенията, които публичният и частният сектор търсят в изграждането на устойчива градска среда с благоприятни условия за живот, бизнес, социална и културна активност.

Николай Стойнев е общински съветник, заместник-председател и председател на постоянната Комисия по икономика и собственост към Столичния общински съвет, както и председател на Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ). Той ще се включи в дискусията за бързото развитие на НЗП Хладилника – все по-горещата инвестиционна зона на София не само заради атрактивната си локация (близост до център, два парка и метростанция), но и заради градивния диалог между публичен и частен сектор и разбирането на инвеститорите в зоната, че взаимните усилия и координация ще създадат модерна мултифункционална среда, която повишава стойността на проектите в района. 

Панелът ще представи гледната точка на община, експерти и инвеститори, свързани с напредъка по ключовите за НПЗ Хладилника градоустройствени процеси и стратегически проекти, кои остават основните предизвикателства към второто полугодие на 2020 и какво предстои.

Целта на UDF2020 е да предостави платформа на градските лидери, водещи инвеститори, урбанисти, проектанти, строители, експерти и други участници в мащабните публични и частни проекти, които формират облика на българските градове, за да обсъдят и обобщят добрите модели и практики при развитието на градските територии и създаването на жизнена и функционална градска среда.

Темите в програмата включват:

  • – Финансови инструменти за развитие на градската инфраструктура
  • – Инфраструктура и градска среда
  • – Развитие на градските територии
  • – Активните инвестиционни зони на София

За повече информация и безплатна регистрация, моля вижте: https://2020en.udf.bg

X