София и България в класациите 
06.01.2020
Кордеел изгражда логистичен център за дистрибутора Орбико c инвестиция от 26,5 млн. евро 
06.01.2020

Предстоящи събития в София

 

ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН НА ИНИЦИАТИВАТА ЗА ИНОВАТИВНИ МЕДИКАМЕНТИ

17 януари, Представителство на Европейската комисия в България

Предстоящият информационен ден на IMI2 има за цел да събере представители и ключови фигури от научноизследователската и бизнес среда в България и Югоизточна Европа, за да стимулира кандидатстването и участието на страните от Централна и Югоизточна Европа в различни конкурси и проекти на IMI. Първото от две планирани събития ще се проведе на 17 януари 2020 г. в София.

Наред с общата информация за IMI, представител на инициативата ще се присъедини към семинара и ще представи подробна информация за предстоящите възможности за финансиране през 2020 г., тъй като акцентът ще бъде върху IMI2 – Call 20.

Достъпът е безплатен, но се изисква регистрация.

 

SOFIA GAME JAM

31 януари – 2 февруари, София Тех Парк

Sofia Game Jam е 48-часов хакатон, по време на който всеки е свободен да експериментира с механиката на различни игри, да изследва въображението си и да изпробва нови идеи. Всички са добре дошли – от онези, които участват в разработването на игри, до тези, които са геймъри или просто искат да опитат да създават игри.

SGJ Week е некомерсиално събитие, организирано от доброволци с подкрепата на българската общност на разработчици на игри. Събитието е член на семейството на Global Game Jam – една от най-бързо развиващите се инициативи в света. По време на изданието през 2019 г. 47 200 участници от 860 сайта в 113 страни по целия свят са създали 91 010 игри за 48 часа.

Съорганизатор на Sofia Game Jam Week 2020 е ARC Academy и инициативата е подкрепена от Френския институт в България, Полския институт в София, София Тех Парк, Incineration Productions, V-Ray Chaos Group, Ubisoft Sofia, Creative Assembly – София, SEGA, Black Sea Games, 11 bit studios, SUPERHOT, ChibiPhoenix, TELUS International Bulgaria, Global Game Jam.

За участие, моля регистрирайте се на официалната страница на Sofia Game Jam

X