Новини от градската среда в София
08.09.2019
Мултидисциплинарна творческа академия отваря врати в София
08.09.2019

Предстоящи събития в София

 

IOT BULGARIA SUMMIT 2019

IoT Bulgaria Summit 2019 е събитие за цялата общност, която се интересува от тенденции и технологии, свързани с интернет на нещата. Форумът се провежда в България за четвърта поредна година.

Събитието е изцяло с фокус върху интернет на нещата. Конференцията ще се проведе в Центъра за иновации на Microsoft на 14 септември, 2019 г.

Следете новини около програмата на IoT Bulgaria 2019 на страницата тук.

 

SECURIT: INFOSEC & DATA STORAGE

18-та международна конференция SECURIT InfoSec & Data Storage тази година ще се проведе на 19 септември в София Тех Парк, Иновационен Форум „Джон Атанасов“

Организатори са ICT Media и ISACA Sofia Chapter. Събитието е насочено към мениджъри и експерти, свързани с информационната сигурност, от всички сегменти на икономиката: директори и мениджъри „Информационна сигурност“; мениджъри “Управление на риска”; мениджъри „Инфраструктура“; системни архитекти; инженери по сигурността; ИТ мениджъри; ИТ одитори; одитори по информационна сигурност; консултанти.

 

BIOTECH ATELIER 2.0

Prescriptia и Българската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД) организират за втора поредна година строго профилираното събитие за биотехнологии Biotech Atelier. Събитието ще събере водещи международни експерти, предприемачи, бизнес лидери, визионери и инвеститори в областта на здравното обслужване, интелектуалната собственост, биотехнологичното предприемачество, бизнес лидерството и много други.

Столичната агенция за инвестиции ще се включи в програмата на второто издание на BIOTECH ATELIER. По покана на организаторите главният изпълнителен директор г-н Владимир Данаилов ще участва в панелната дискусия на тема “Достъп до финансиране за стартиращи и развити биотехнологични компании в България”

Темите в програмата на Biotech Atelier 2.0 ще бъдат организиран като отворени дискусии между аудиторията и няколко оратора на сцената по теми като терапевтични продукти, AI в медицината, биобанкиране, персонализирана медицина, активно участие на пациентите, възможности за финансиране, ИТ и науките за живота, генни терапии и прилагането им на трудни пазари и много други.

Освен основното събитие на 25 септември, тази година предстои и предварително обучително събитие – „Интелектуална собственост и трансфер на технологии“. Семинарът се организира в сътрудничеството между Biotech Atelier, Британското посолство в София и Британската мрежа за наука и иновации в България. Предварителният форум ще се проведе във вторник, 24 септември 2019 г.

Пълен списък с лекторите и програмата на събитието, както и линк за регистрация ще намерите в сайта на Biotech Atelier 2.0: biotech-atelier.com

 

БЪЛГАРО-АВСТРИЙСКИ ИНДУСТРИАЛЕН ДЕН: СЕКТОР СИГУРНОСТ

Търговският отдел при Австрийско посолство в София със съдействието на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и на вътрешните работи организира Българо-Австрийски Индустриален Ден за фирми, които търсят партньорства и контакти в сектор “Сигурност”.

Австрийска делегация от 11 фирми ще посети България и ще представи своите продукти и ноу-хау. Списък с компаниите ще намерите тук.

Възможност за презентация и среща с австрийските фирми ще има на 25.9.19 от 14.00 часа във Военния клуб в София.

За допълнителна информация моля, обръщайте се към г-жа Павлина Христова, тел. 02 / 452 29 60 или на имейл sofia@advantageaustria.org.

 

COPIS 2019

Осмото издание на единственото изложение за печатни и рекламни комуникации в България COPIS се организира от Интер Експо Център и ще се проведе от 25-и до 27-и септември 2019 г.

COPIS събира професионалистите в производството, дистрибуцията и търговията с печатна, светлинна, външна и сувенирна реклама в Югоизточна Европа. Ще бъдат демонстрирани последните технологични достижения в областта на печата, бума при печата върху текстил и отражението му върху текстилната индустрия и интериорното обзавеждане; тенденциите при графичния и пространствения дизайн, дигиталния печат, материалите и консумативите за печатната индустрия, софтуер за печат и управление на бизнес процесите, промоционални сувенири и подаръци, рекламен текстил, производство на рекламно-информационни елементи и визуални комуникации.

COPIS 2019 ще се проведе паралелно с второто издание на международното изложение за текстил, машини и технологии – ТМТ Експо.

 

Събития на Strategy+ Business Lab

Като част от прозореца за кандидатстване в програмата PREXCELERATOR 2019, Strategy+ Business Lab организира в София няколко отворени събития за компаниите, които проявяват интерес към втората за тази година преакселераторска програма. 

Срещите ще се водят от международни експерти в различните сектори.

Датите на събитията за София са:

24 септември | How Crowdfunding solves the funding issue of startups със специалното участие на Toke Portal, Унгария

26 септември | How to Build a fully-remote company със специалното участие на Prophecy Labs, Белгия

26 септември | Holistic Digital Marketing, or How we work in Western Europe and CEE със специалното участие на Top Ideas.Digital, Австрия

22 октомври | Negotiations for Startups със специалното участие на Strategy+ Business Lab, България

 

АРЕНА НА КРАСОТАТА 2019
„Арена на красотата е форум за фризьорство, козметика, маникюр, педикюр, СПА и уелнес и е едно от най-големите събития в областта на красотата и здравето в България. Събитието събира професионалисти от всички клонове на козметичната индустрия – козметици, дерматолози, фризьори, маникюристи, пластични хирурзи, салони за красота и много други.

X