Предстоящи събития в София
08.09.2019
”Защо София?” със Сергей Пантeлеев, управител на клона на Varengold Bank в София
08.09.2019

Мултидисциплинарна творческа академия отваря врати в София

 

От тази есен в Sofia Tech Park отваря врати ARC Academy – първата по рода си мултидисциплинарна творческа академия. В нея студентите ще могат да се обучават в четири области: гейминг (game development), изграждане на брандове (brand building), създаване на филми (film production) и пространствен дизайн (space design). 

Екипът на академията е привлякъл партньори от бизнеса, които да обучават студентите в четирите дисциплини. В обучителния процес ще се включат компаниите-лидери в съответните индустрии. Те ще дадат на студентите възможност да участват в съвместни проекти, в реална бизнес среда и с модерна материална база, която липсва в стандартната университетска среда и забавя развитието на кадрите спрямо нуждите на бизнеса. Така академията ще реализира концепцията си да бъде практическа образователна платформа, в която бизнесът да открива и обучава бъдещите си служители.

ARC Academy е подкрепена от Българския център по предприемачество (BEC) и София Тех Парк.За специалността “Реклама и бранд мениджмънт” академията е в партньорство с Висшето училище по мениджмънт (ВУМ) и студентите ще могат да получат диплома за магистърска степен. 

Създатели на проекта са Антони Христов и Милин Джалалиев. Антони Христов се завръща в София след 30 години работа в Холивуд и проекти като арт директор на Pixar – „Търсенето на Немо“, „Уол-И, „Феноменалните 2“ и др. Милин Джалалиев е експерт в рекламата и брандинга с опит на различни управленски позиции, включително 10 години като мениджър на Saatchi & Saatchi в Publicis Groupe България. 

В плановете на академията са предвидени формати на стандартно обучение и онлайн курсове. Първите занятия стартират от октомври и приемът вече е отворен.

X