Ocado Technology откри най-новия си софтуерен център в София
04.10.2018
17 български компании са в класацията на Coface – CEE Top 500
04.10.2018

Представяме възможности за инвестиции в София на Fórum Bizfeira в Португалия

По покана на кмета на португалския град Санта Мария да Фейра Емидио Соуса Столичната агенция за инвестиции ще представи инвестиционния профил на София и възможностите за бизнес в столицата в рамките на международния Fórum Bizfeira в Португалия. Поканата дойде след среща, проведена в София през май, когато Столичната агенция за инвестиции представи пред делегация от Португалия възможностите за бизнес в града.

Форумът ще се състои на 11 октомври и в бизнес срещите ще се включат търговско-промишлени палати, браншови сдружения и бизнес организации от Канада, Швеция, Франция, Япония, Колумбия, Сенегал, Куба и др. Освен конферентна програма, събитието по традиция включва и изложителна зона, зона за предварително уговорени бизнес срещи и нетуъркинг, както и неформални дискусии по предварително обявени в програмата теми.

Екипът ни ще участва в изложителната зона и в неформалната дискусия на тема Growing the Future of ICT in Cooperation – Bulgaria, Portugal & Sweden. В нея Анна Димитрова и Надя Султанова от отдел “Инвестиционен анализ” на Столична агенция за инвестиции ще представят София като технологичен хъб на Балканите. Другите участници в панела са Eрик Бехм от “Бизнес регион Гьотеборг” – организация, ангажирана с развитието на втория по големина град в Швеция и 13 общини от региона, както и Антонио Тейксейра от португалската Асоциация на компаниите в областта на информационните и комуникационни технологии. Фокусът на дискусията ще бъде върху IT и креативните индустрии.

В програмата на екипа ни по време на Fórum Bizfeira е включена и среща със заместник-кмета по креативни индустрии на Санта Мария да Фейра.
Fórum Bizfeira е ежегодна инициатива на кмета и общината на град Санта Мария да Фейра – административен център на силно развита индустриална област в Португалия, известна предимно с производството на корк и изделия за обувната промишленост. Целта на форума е изграждането и поддържането на мрежа от бизнес контакти сред предприемачи с малък и среден бизнес от цял свят. Чрез тази и други инициативи на общината, към платформата Bizfeira до момента са присъединени 1889 предприятия от цял свят с бизнес в 60 различни сектора. Ако искате да се включите в бизнес мрежата със свой профил и оферти и да потърсите подходящи партньори, може да го направите на сайта на платформата тук.

X