Възможности за финансиране
03.10.2018
Представяме възможности за инвестиции в София на Fórum Bizfeira в Португалия
04.10.2018

Ocado Technology откри най-новия си софтуерен център в София

 

 

В края на септември Ocado Technology официално обяви откриването на своя най-нов софтуерен център в София в присъствието на Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в България.

 

За екипа на Столичната агенция за инвестиции беше удоволствие да бъде част от официалното откриване на самостоятелния софтуерен център на британската компания. Успех на бизнес операциите на Ocado Technology у нас и през следващите години пожела Владимир Данаилов, главен изпълнителен директор на Столичната агенция за инвестиции.

Преди няколко месеца Ocado Technology взе решение да утрои екипа си в София от 50 на 150 човека, наемайки два етажа на 2000 кв.м. обща площ в нова офис сграда до метростанция Витоша и Парадайс Център. Така София стана четвъртата локация за Ocado извън Обединеното кралство, заедно с два центъра в Полша и един в Испания.

Инженерният екип в столицата в момента наброява 60 души и ще се разраства. Специалистите ще работят по проекти в областта на роботиката, машинното обучение, симулацията, управлението и анализа на данни, складовото управление и др.

X