Кордеел изгражда логистичен център за дистрибутора Орбико c инвестиция от 26,5 млн. евро 
06.01.2020
Coursera разширява екипа си в София
06.01.2020

Представихме условията за бизнес в София пред немски инвеститори 

 

Пред немска делегация главният изпълнителен директор на Столичната агенция за инвестиции Владимир Данаилов представи бизнес средата в града, условията за започване на бизнес, най-бързо растящите сектори в София, човешкия капитал и качеството на живот в София. Той представи и големите немски компании, които вече присъстват със свой бизнес в столицата като Lufthansa Technik, Behr Hella, Kaufland, Bosch, DHL, ProSiebenSat.1, Festo, Lidl и др. 

В делегацията взеха участие компании, планиращи разширяването на своята дейност у нас, както и такива, които имат намерение тепърва да инвестират в страната. 

Представителите на германския бизнес проведоха срещи и с министъра на икономиката г-н Емил Караниколов, министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов и с президента г-н Румен Радев. 

Делегацията бе организирана от Източната комисия на германската икономика със съдействието на Германо-Българската индустриално-търговска камара, откъдето потвърдиха новината, че Комерцбанк (Commerzbank AG) смята да изгради догодина голям IT-център в България. Първоначално ще бъдат открити 400 работни места за висококвалифицирани IT специалисти, като тенденцията е те да нараснат до 600.

По време на срещите в София стана ясно, че германските инвеститори проявяват интерес към сферата на транспортната инфраструктура, управлението на води и отпадъци, машиностроенето, електронното здравеопазване, хранително-вкусовата промишленост и банковия сектор.

X