Представихме условията за бизнес в София пред немски инвеститори 
06.01.2020
Възможности за финансиране 
06.01.2020

Coursera разширява екипа си в София

 
Само четири месеца след встъпването си в София Coursera обяви плановете си за разрастване в столицата и удвояване на екипа. Глобалната платформа за онлайн обучение отвори офис в София с придобиването на американско-българската стартираща компания Rhyme Softworks.

Компанията ще разшири инженерния си екип и ще се фокусира върху възможността в платформата да бъдат създавани индивидуални практически проектни обучения за служителите на корпоративни клиенти. 

Coursera е водеща онлайн платформа за обучение с над 45 милиона учещи се от цял свят. Партньори на платформата са близо 200 университета със световно утвърден имидж. Около 2000 компании обучават служителите си през платформата.  

Coursera инвестира в центъра си в София като част от инициативата си Coursera Labs.Тя има за цел да осигури гъвкавост и персонализиране на онази част от курсовете в платформата, които предполагат работа по практически проекти и разработки към тях. Coursera придоби Rhyme Softworks заради нейния продукт, който позволява на разработчици бързо и лесно да създават обучаващи проекти, достъпни през интернет браузър. Именно надграждането на тази разработка ще позволи създаването на практически задачи за обучение с включване на необходимите софтуерни приложения на трети страни.

X