Новини от градската среда
04.06.2020
Европейската комисия представя предложението си за мащабен план за възстановяване
05.06.2020

Направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ (Иновативна София) представя новия си уебсайт

 

Иновативна София – това е краткото наименование, под което ще оперира направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столичната община, създадено по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова в началото на тази година. Екипът се управлява от заместник-кмета Владимир Данаилов, първият с ресор по дигитализация и иновации в българска община. 

Иновативна София вече има нов уебсайт – www.innovativesofia.bg. В него ще бъдат публикувани новини, събития и информация за дейностите по дигитализация на градската среда, разширяване на броя на електронните услуги за гражданите и бизнеса, развитие на технологичната среда в столицата и проекти, в които София участва –  включително и такива, които реализира съвместно със столичната екосистема. 

Амбицията на новото направление “Дигитализация, иновации и икономическо развитие” е да бъде двигател на дигиталната трансформация на София. Да инициира и координира политиките за дигитална трансформация по вертикалите на градското управление, да намали административната тежест, да разработи повече и по-добри електронни услуги за гражданите и бизнеса в София, както и платформи за отворени данни и други умни градски решения.

Можете да разгледате сайта на Иновативна София двуезично –  на български и на английски език. През юни ще започне и изготвянето на месечен бюлетин. Абонирайте се, за да получавате новини, информация за събития и успешни истории от дигитална, умна и динамична София. Бюлетинът ще съдържа информация за класации и индекси, в които София попада, възможности за финансиране и още информация в полза на бизнеса, гражданите и дигитализацията в столицата.

Иновативна София ще работи за обръщането на местната администрация към гражданите и бизнеса, подпомагането на иновационния потенциал на града и на  технологичните компании в София, за изграждането на разпознаваем бранд на София и бизнес екосистемата в града. 

“От свое име и от името на екипа на Иновативна София, изказвам благодарност към всички партньори, както от бизнеса, така и от публичния сектор, които ни подкрепиха през изминалите месеци, докато проправяхме пътя към старта на новия ресор. Смятаме, че Иновативна София е необходим двигател на дигиталната трансформация на София. Готови сме за динамична работа в предстоящите месеци и ще се радваме да реализираме проектите заедно с бизнеса и гражданите на София, в силна общност”, коментира заместник-кмет Владимир Данаилов.

 

X