BESCO с анализ на състоянието на стартъп екосистемата и предложения за конкретни мерки, свързани с COVID-19
05.05.2020
Осем столични компании в тазгодишната класация FT1000 за най-бързо растящите компании в Европа 
05.05.2020

На сайта на Столичната община е активен чатбот за въпроси на граждани относно COVID-19

 

 

На сайта на Столичната община вече е активен чатбот, който предоставя важна информация за текущата ситуация, свързана с COVID-19. 

Чатботът Скили отговаря на въпроси от гражданите и предоставя актуална информация и данни от официални източници – българските държавни и общински институции, както и български и международни организации.

Може да общувате с чатбота, като му задавате свободни въпроси или като изберете от списъка с най-чести запитвания на разнообразни теми, като: 

  • – ситуацията с COVID-19 в Столичната община;
  • – информация относно вируса, неговото разпространение и симптоми;
  • – приетите противоепидемични мерки;
  • – спешни телефонни номера;
  • – използване на електронни услуги и много други.

Системата отговаря веднага, по всяко време на денонощието. На разположение са и статии, презентации, инфографики и видеа.

Изказваме благодарността си към екипа на столичната компания Abilitics, който безвъзмездно подкрепи общината с интегрирането на чатбота и ни съдейства да го “обучим” с информация конкретно за градската среда и ситуацията в София, така че той да е максимално полезен за гражданите на столицата. Разработката на Abilitics е базирана на изкуствен интелект и позволява адаптиране на чатбота към адекватно общуване според нуждите на конкретен екип, аудитория и тема. Скили непрекъснато подобрява “уменията” си и позволява постоянно актуализиране на информацията.

X