Възможности за финансиране
02.07.2019
Англо-Американското училище в София инвестира 10 млн. евро в нов център за изкуства 
03.07.2019

Kaufland Service IT HUB откри втори ИТ офис в София

 

Kaufland Service IT HUB обяви откриването на втория си ИТ офис в София. Компанията разраства екипа си до 110 човека, които ще разработват софтуерни продукти и технологии за клиентите на над 11 500 хипермаркета на Schwarz по света, както и за над 400 хил. служители в групата.

Kaufland Service IT HUB започва дейност в София през 2017 г. след оценка на IT сектора и възможностите на различни локации в Европа. Центърът отваря врати с девет софтуерни специалисти, а година по-късно се разраства до екип от 55 човека, които работят с технологии като SAP Basis, Java, SharePoint, BI, CA. С втория офис инженерният екип нараства до 110 човека, а от компанията планират до края на 2020 г. да увеличат двойно екипа. 

По думите на Михаил Петров, изпълнителен директор на Kaufland Service IT HUB България, София поддържа бизнеса на един световен играч с оборот от 100 млрд. евро за 2018 г., като предлага иновативни IT продукти и решения с добавена стойност, подпомагащи развитието на основната дейност на групата Schwarz – ритейла. 

Schwarz Group е четвъртият по големина търговец в света по приходи, притежава веригите за търговия на дребно Kaufland, Lidl и Handelshof.

X