Възможности за финансиране
14.04.2020
BESCO с анализ на състоянието на стартъп екосистемата и предложения за конкретни мерки, свързани с COVID-19
05.05.2020

Използвайте дигиталните решения на Столичната община, достъпни 24/7

Очакваме ситуацията около COVID-19 в София да продължи да бъде динамична в следващите дни и седмици. Столичната община предоставя няколко дигитални решения, свързани с извънредната ситуация, които можете да използвате 24/7. Те предоставят актуална информация за обстановката в града от официални източници, както и полезни насоки, свързани с коронавируса.

На сайта на общината е активен чатбот, с който може да общувате по всяко време на денонощието, като му задавате свободни въпроси или изберете от списъка с най-чести запитвания. Системата отговаря веднага. На разположение са и статии, презентации, инфографики и видеа. Благодарим на екипа на столичната компания Abilitics, който безвъзмездно подкрепи общината с интегрирането на чатбота Скили и ни съдейства да го “обучим” с информация конкретно за ситуацията и градската среда в София. Скили е базиран на изкуствен интелект и непрекъснато подобрява “уменията” си, за да отговаря на все повече въпроси. Вижте още в публикацията ни тук.

Над 32 000 граждани вече са част от официалната Viber общност на Столичната община за COVID-19. Включете се и поканете други свои контакти, за да следите последните новини, информация и решения за текущи мерки, касаещи гражданите и бизнеса в София – https://vb.me/COVID-19_Sofia

Постоянно се обновява информацията и в единната информационна система на Столичната община тук: https://www.sofia.bg/covid-19

Можете да използвате страницата е-София с бързи връзки към електронните услуги на градската администрация – портали за работа с граждани, онлайн услуги, документи за изтегляне и полезни указания как да ползвате услугите на Столичната община, достъпни без обслужване на гише. 

Сигнали от неспешен характер, писма, жалби, заявления за достъп до обществена информация и др. може да изпращате чрез Контактния център за сигнали от граждани http://call.sofia.bg/, който е достъпен и чрез безплатно мобилно приложение: 

За Android – https://t2m.io/fPo0T4L2

За iOS – https://t2m.io/EF5Lj6cb

Можете да следите текущото си здравословно състояние и да споделяте данни с медицинско лице чрез приложението Medrec:Sofia, което столичната IT компания Сирма Груп Холдинг разработи и предостави безплатно на Столичната община в подкрепа на общите усилия да се ограничи разпространението на COVID-19 на територията на столицата и в страната. Още за приложението и линк за изтегляне можете да намерите тук.

X